Εκλογές 25ης Ιουνίου: Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με φόντο την Υγεία

Μετά τις δηλώσεις του πρώην υποψήφιου βουλευτή Εύβοιας και καθηγητή Ιατρικής, Σπύρου Πνευματικού και την αλγεινή εντύπωση που αυτές προκάλεσαν για τη διακοπή θεραπείας σε καρκινοπαθείς σε τελικό στάδιο, η ΝΔ περνά στην αντεπίθεση με αφορμή την αναπαραγωγή παλαιότερων δηλώσεων της καθηγήτριας και υποψήφιας με το ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνάς Λινού.

«Αν δείτε, στις οικογένειες των γιατρών -και των μεγαλύτερων γιατρών, θα έλεγα, των σοφών γιατρών- δεν τείνουμε να παρατείνουμε τη ζωή των αγαπημένων μας και δεν επιλέγουμε οι ίδιοι να παραταθεί η ζωή μας, όταν είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει πλήρης θεραπεία, δεν υπάρχει δυνατότητα θεραπείας» είχε δηλώσει η κα. Λινού.

Τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού ζητά η Ν.Δ.

Η ΝΔ είναι αυτή που ζητά τώρα τη διαγραφή της κας Λινού από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας.

«Αποτελεί μνημείο υποκρισίας, η κα Λινού, που μιλάει για ακριβά φάρμακα, να είναι η πρώτη που ξεσπάθωσε κατά του κ. Πνευματικού, όταν η ίδια έχει πει τα ίδια. Άραγε ο κ. Τσίπρας που έκανε ”σημαία” τις δηλώσεις του κ. Πνευματικού, χρεώνοντάς τες συνολικά στη ΝΔ, θα τηρήσει την ίδια στάση με την κα Λινού και θα την θέσει εκτός εκλογικού αγώνα ή θα τηρήσει, όπως το συνηθίζει, δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για αθλιότητα της ΝΔ να μετατρέπει τη δύσκολη στιγμή για χιλιάδες οικογένειες σε αντικείμενο φτηνής ψευδολογίας για να καλύψει τις ανατριχιαστικές δηλώσεις του κ. Πνευματικού.

«Μετά από τρεις θανάτους συμπολιτών μας λόγω ελλείψεων στο ΕΚΑΒ και την ανατριχιαστική δήλωση του κ. Πνευματικού που αποκάλυψε την κρυφή ατζέντα της ΝΔ στην Υγεία για συρρίκνωση του ΕΣΥ και μείωση του κόστους με διαλογή ασθενών, η ΝΔ πασχίζει με χυδαίες διαστρεβλώσεις να πείσει πως είμαστε όλοι ίδιοι».

Η κα Λινού δεν έκρυψε την ενόχλησή της και σε ανακοίνωσή της μίλησε για αποφάσεις ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αγάπης του οικογενειακού περιβάλλοντος και όχι για το κόστος μιας θεραπείας.

«Ένας άνθρωπος που πλησιάζει στο τέλος του, με υψηλές δόσεις ακριβών αντικαρκινικών πιθανόν να μην μπορεί να σωθεί. Η ποιότητα όμως της ζωής του στα τελευταία της στάδια και η ποιότητα της ζωής των συγγενών του στα τελευταία στάδια του θνήσκοντος ασθενούς είναι πάρα πολύ σημαντικά και αυτό δεν το παρέχουμε σαν χώρα» είχε δηλώσει παλαιότερα η ίδια.

«Αδιαπραγμάτευτη η καθολική πρόσβαση στο ΕΣΥ ανεξαρτήτως σταδίου νοσήματος»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά», μετά και τη απόσυρση του κ. Πνευματικού από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, δεσμεύεται για καθολική κάλυψη των ασθενών από το ΕΣΥ σε όλα τα στάδια της θεραπείας τους.

«Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως του σταδίου που βρίσκεται το νόσημά του, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να του προσφέρει το ΕΣΥ», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Το δημόσιο σύστημα υγείας και η καθολική κάλυψη των πολιτών ασχέτως αν έχουν χρήματα ή όχι είναι το διακύβευμα των εκλογών δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας μετά την αποκάλυψη του σχεδίου του κ. Μητσοτάκη να διαλύσει το ΕΣΥ και να ιδιωτικοποιήσει την Υγεία.

«Η στρατηγική επιλογή του κ. Μητσοτάκη ήταν να μην ενισχύσει το εθνικό σύστημα υγείας. και δεν του έλειπαν οι οικονομικές δυνατότητες όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια. Δίκαίη κοινωνία και ευημερία για όλους σημαίνει εθνικό σύστημα υγεία που θα είναι προσβάσιμο για κάθε πολίτη ανεξάρτητα από την οικονομική του δυνατότητα», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Το θέμα της δημόσιας υγείας και της στήριξης του ΕΣΥ αναμένεται να αποτελέσει βασικό πεδίο σύγκρουσης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στην τηλεμαχία της ερχόμενης Πέμπτης.


Πηγή