Εκλογές 2023: Τι οδήγησε στην κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ – Βαρύ κλίμα & αδιέξοδα

Σε δύο δημοσιεύματα της «Αυγής» αποτυπώνεται η εικόνα μέχρι να κλείσουν οι κάλπες

09.24 πρωί Κυριακής: «Καταθέτουμε μήνυση για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογών – Στέλνουν μέχρι και πλαστά SMS – Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες γαλάζια τρολ ξεκίνησαν να διακινούν πλαστά SMS που δήθεν προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καλώντας τους ψηφοφόρους να διαγράψουν το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου».

Σήμερα, το εκλογικό αποτέλεσμα που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, οδήγησε το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ σε ξεκάθαρο πρωτοσέλιδο, με τον Αλέξη Τσίπρα πλάτη σε ένα μαύρο φόντο και το χτύπημα στο πρωτοσέλιδο να ζητά αλλαγές για την επόμενη μάχη και να συμπληρώνει εξαιρετικά αρνητικό το αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ισχυρή νίκη της ΝΔ.

Η επόμενη ημέρα

Η μεγάλη ήττα καλεί για τη διαχείρισή της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η αλλαγή αρχηγού όπως θα πουν και από το κλίμα των 53 αλλά και οι προεδρικοί, θα ήταν αυτοκτονική επιλογή τώρα και δεν είναι στο τραπέζι, την ίδια ώρα όμως ανοίγει ήδη η πρόταση συγκυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο εκτελεστικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, ένας αποδυναμωμένος αλλά απαραίτητος αυτήν την στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρα, προέδρευσε της συνεδρίασης για τις αλλαγές στην στρατηγική και τον προσανατολισμό του κόμματος που υποσχέθηκε από την βραδιά της πρωτοφανούς ήττας.

ΚΑΡΤΑ:  Στελέχη του κόμματος αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο σύγκλησης της

Η δήλωση του ιδίου επιβάλλει άλλωστε πρωτοβουλίες και μέσα στο κόμμα αφού η ήττα ήταν μεγάλη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο, μίλησε για «κυρώσεις» αν κάποιος χάσει με 5 – 6 μονάδες, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα σε περίπτωση που το κόμμα του ηττηθεί στις επερχόμενες εκλογές.

Το επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να αλλάξει όσα προλαβαίνει για να μειώσει κατά το δυνατόν την ψαλίδα, μία προσπάθεια που μόνο εύκολη δεν είναι και που θα γίνει με την σκιά της αμφισβήτησης.

Ένα κεφάλαιο που θα ανοίξει την επομένη των επομένων εκλογών, πιθανότατα με πρωτοβουλία του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, που εξελέγη μόλις έναν χρόνο πριν με  99,1% και έμοιαζε να είναι ακλόνητος.


Πηγή