Εκλογές 2023: Τελευταία «στροφή» πριν τις κάλπες της Κυριακής

48 ώρες έμειναν για την ετυμηγορία της κάλπης της 21ης Μαΐου. Σε λιγότερες από 48 ώρες οι Έλληνες ψηφίζουν και οι πολιτικοί αρχηγοί διανύουν το τελευταίο κατοστάρι πριν τον τερματισμο.

«Με λίγα λόγια προτιμάμε κυβέρνηση ΝΔ με πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό Τσίπρα. Η επιλογή πλέον περνά στα δικά σας χέρια. Δεν υπαρχει περιθωριο για επιπολαιότητες και ούτε για αδιέξοδο πειράματα και δήθεν διαμαρτυρίες και για προσωπικά πολιτικά μελοδράματα. Εμείς οι Έλληνες αποφασίζουμε για την Ελλάδα μας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το δίλημμα λοιπόν είναι: Προοδευτική κυβέρνηση ή Μητσοτάκης; Αλλαγή ή Μητσοτάκης; Και ο λαός μας, η μεγάλη πλειοψηφία ουσιαστικά του δημοκρατικού λαού, έχει πάρει την απόφαση. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και αλλαγή. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και προοδευτική κυβέρνηση από Δευτέρα!», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Το δικό του δίλημμα πριν από τις εκλογές της απλής αναλογικής έθεσε μιλώντας στα «ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ» ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν κουλτούρα συνεργασίας, δεν δεσμεύονται από προγραμματικές συμφωνίες και είναι αναξιόπιστοι. Ποτέ δεν ήθελαν συνεργασία μαζί μας. Στόχος ήταν πάντα να λεηλατήσουν και εν τέλει να εξαφανίσουν τη δημοκρατική παράταξη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Να μην πέσει τελικά σε αυτό το ψεύτικο δίλημμα, σε αυτόν τελικά τον εκβιασμό και λαός μας και η νεολαία. Το καλύτερο καλό λέμε ότι είναι το ΚΚΕ. Όλοι μας και μόνοι τους αυτοί», ανέφερε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ψήφο λοιπόν όλων των πατριωτών, πανστρατιά στην Ελληνική Λύση. Έτσι θα ανατρέψουμε τα αντεθνικά, αντιλαϊκά μέτρα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε πως «δεν είμαστε εδώ απλά για να μπούμε ενισχυμένοι στη βουλή που είναι απολύτως σίγουρο. Είμαστε εδώ για να απορρίψουμε την ιδέα της ανάθεσης».

Πολιτικός «σεισμός» λόγω… Κατρούγκαλου

Πολιτικό σεισμό προκαλεί η δήλωση Κατρούγκαλου για επαναφορά των κρατήσεων στο 20% του ετήσιου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιων, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εσπευσε να τον διαγράψει γιατί αποκάλυψε την αλήθεια.

«Θεωρώ ο κ. Κατρούγκαλος αποκάλυψε- εν τη ρύμη του λόγου του ίσως – αυτό που πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν και πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες ότι αυτή η ατζέντα υπάρχει στο τραπέζι και σίγουρα οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα το συνυπολογίσουν την Κυριακή στην επιλογή που θα κάνουν».

Δυσάρεστη απόφαση χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την αποπομπή Κατρούγκαλου, δήλωσε ωστόσο αποφασισμένος να δείξει μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε παρέκκλιση συνειδητή ή μη από τις επιταγές του προγράμματός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το Συμβόλαιο της αλλαγής, που ζητάμε από τον λαό να επικυρώσει, μας δεσμεύει όλους κατά γράμμα. Δεν θα επιτρέψω και δε θα επιτρέψουμε σε κανένα και σε καμία, να παρεκκλίνει ούτε γραμμή από αυτό το Συμβόλαιο. Είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα».

Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής

Βέλη κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να «προσεγγίσουμε όσους παρασύρθηκαν και ψήφισαν Χρυσή Αυγή».

«Είπε όχι παντού. Και φυσικά στον αποκλεισμό του μαχαιροβγάλτη της χρυσης αυγής. Δεν συμπορεύθηκε στο μεγάλο δημοκρατικό τόξο που επιχειρήσαμε να οικοδομήσουμε», είπε ο πρωθυπουργός.

Η αποψινή είναι η τελευταία μεγάλη προεκλογική βραδιά των πολιτικών αρχηγών.

Τα τελευταία μηνύματα των δύο μονομάχων

Με τις κάλπες της 21ης Μαΐου να βρίσκονται προ των πυλών η ΝΔ είναι αισιόδοξη για το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο αναμένουν και να δουν και την Κυριακή.

Ακόμη, η ΝΔ τόνισε πως η στρατηγική του κόμματος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ήταν να αναδειχτεί το πρόγραμμα της ΝΔ, αλλά και να τεθούν σε σύγκριση οι Μητσοτάκης και Τσίπρας, αλλά και τα πεπραγμένα κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται πως τα τελευταία 24ωρα δόθηκε μάχη για να περιοριστούν οι ζημιές από τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, μάχη που φαίνεται πως κερδήθηκε με την απομάκρυνση του πολιτικού.


Πηγή