Εκλογές 2023: Τα ευτράπελα της εκλογικής διαδικασίας – Με νυφικά, κλαρίνα και άλογα… στην κάλπη

Και αυτή τη φορά όπως και σε κάθε εκλογική διαδικασία τα απρόοπτα δεν έλειψαν! Οι εκλογές της 21ης Μαΐου, δεν είχαν μόνο την αγωνία των υποψηφίων και των οπαδών τους για το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και παράξενες, αστείες, ξεχωριστές στιγμές που έκλεψαν την παράσταση κατά την εκλογική διαδικασία.

Από ζευγάρια που παντρεύτηκαν και πήγαν αμέσως μετά στις κάλπες με το γαμπριάτικο κουστούμι και το νυφικό μέχρι αγρότες που πήγαν να ψηφίσουν πάνω στο άλογο.

Στα Χανιά ο Μπάμπης και η Άννα παντρεύτηκαν το πρωί της Κυριακής 21ης Μαΐου στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας και αμέσως μετά το μυστήριο έσπευσαν στην κάλπη να ρίξουν τους… σταυρούς.

Κάτι αντίστοιχο έκανε και νιόπαντρο ζευγάρι στις Σέρρες. Η Κωνσταντίνα και ο Τάσος μίλησαν στο MEGA για την απόφαση τους να κάνουν το γάμο παραμονή των εκλογών και να πάνε να ψηφίσουν μετά το γλέντι.

Μάλιστα η νύφη που είχε και την ονομαστική της εορτή χθες κέρασε στο εκλογικό τμήμα και μπομπονιέρες.

Στην κάλπη με… άλογο και γαϊδούρια

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι μάλιστα που πήγαν στην κάλπη με τα κατοικίδιά τους!

Έναν πρωτότυπο τρόπο για να διαμαρτυρηθεί σχετικά με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα βρήκε ένας αγρότης από το Ναύπλιο.

Ο άνδρας προσήλθε στο εκλογικό τμήμα του πάνω σε άλογο συνοδευόμενος από μικρά γαϊδούρια.

Για κάποιους άλλους πάντως η εκλογική διαδικασία ήταν άκρως επεισοδιακή.

Στην Κρήτη, σε εκλογική κέντρο, οι ψηφοφόροι μπορεί να προσήλθαν χωρίς προβλήματα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ωστόσο όταν πήγαν να βγουν, η κατάσταση άλλαξε.

Κι αυτό, καθώς η εξωτερική πόρτα του σχολείου στο οποίο βρισκόταν το εκλογικό κέντρο είχε κλειδωθεί και οι ψηφοφόροι δεν μπορούσαν να βγουν.

Τα απρόοπτα συνεχίζονται πάντως και την επόμενη ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης καθώς στο Ηράκλειο της Κρήτης αναζητείται δικαστικός αντιπρόσωπος ο οποίος δεν έχει ακόμα παραδώσει τον εκλογικό σάκο.


Πηγή