Εκλογές 2023: Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για την κυβέρνηση ειδικού σκοπού

«Ποτέ δεν έχω ξαναδεί τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές να υπάρχει μια μόνο πρόταση διακυβέρνησης και από την άλλη να υπάρχει ο απόλυτος αχταρμάς. Εμείς ξέρουμε τι θέλουμε, αυτοδύναμη ΝΔ , αυτοδύναμη Ελλάδα. Οι άλλοι τι ακριβώς θέλουν ; Τι ακριβώς ζητούν;», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά τις αρχικές δηλώσεις του, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι στοχεύει σε κυβέρνηση συνεργασίας των προοδευτικών κομμάτων μακράς πνοής,

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει συμπτώματα πανικού. Έχει καταφύγει στη τελευταία γραμμή άμυνας όλων των αυταρχικών καθεστώτων, στο φόβο. Λέει ‘’αλλαγή σημαίνει περιπέτειες’’ ενώ το καθεστώς του σημαίνει σταθερότητα».

«Στόχος Μητσοτάκη – Τσίπρα να εξοντώσουν το ΠΑΣΟΚ»

«Όχι» σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού, απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης ενώ και στη προανακριτική που ζητά ο Αλέξης Τσίπρας για τις ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιμένει πρώτα σε εξεταστική.

«Ο κ. Τσίπρας αυτά που κάνει δείχνουν μια αγωνία. Νομίζει ότι θα σωθεί συμπιέζοντας το ΠΑΣΟΚ. Άρα, μάλλον, το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα δεν είναι να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ, είναι να εξοντώσουν το ΠΑΣΟΚ».

«Παίζουν με τα συναισθήματά σας παίζουν με τη μνήμη σας, θέλουν να σας κάνουν να κοιτάτε μόνο το μακρινό παρελθόν για να κλέψουν την ψήφο σας σήμερα για να τη στρέψουν αύριο σε βάρος σας», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Άλλο πολιτική άλλο πολιτικαντισμός»

«Άλλο πολιτική άλλο πολιτικαντισμός. Δηλαδή τι πιστεύει ότι θα έλεγε ναι ο κ. Ανδρουλάκης;», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Η ελληνική κοινωνία έχει απορρίψει μετά βδελυγμίας την ιδέα κυβέρνησης ειδικού σκοπού από το βρώμικο 1989. Τέτοια κυβέρνηση μακριά από εμάς», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Απόψε αρχίζει η «μάχη του μπαλκονιού» με τις πρώτες κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ στην Αθήνα.


Πηγή