Εκλογές 2023: Σε θέση μάχης για το debate της 10ης Μαΐου

Mπορεί Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας να μην αναμετρηθούν τηλεοπτικά τουλάχιστον πριν από την κάλπη της 21ης Μαΐου, ωστόσο συνεχίζουν να αναμετρώνται ανταλλάσσοντας σφοδρά πυρά από τους σταθμούς των περιοδειων τους και τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την περιοδεία του σε Αιτωλοακαρνανία και Φωκίδα, ο Αλέξης Τσίπρας από το πλατό του MEGA και την εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

Το debate θα γίνει στις 10 Μαΐου. Στο στούντιο θα πάρουν θέση οι 6 πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων, τα οποία εκπροσωπήθηκαν στην τελευταία Βουλή, όπως ακριβώς αποφάσισε η διακομματική επιτροπή.

Η τηλεμαχία θα γίνει στις 9 το βράδυ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Συντονιστής θα είναι δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης. Απέναντι στους πολιτικούς αρχηγούς, τα ερωτήματα θα θέτουν 6 δημοσιογράφοι από τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, οι οποίοι θα πρέπει να είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ.

O διάρκεια της κάθε ερώτησης για τους δημοσιογράφους θα είναι 30 δευτερόλεπτα, ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν 1,5 λεπτό να τοποθετηθούν.

Οι δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να επανέλθουν με διευκρινιστική ερώτηση 15 δευτερολέπτων, την οποία οι αρχηγοί θα πρέπει να απαντήσουν μέσα σε 40 δευτερόλεπτα.

Στο debate θα υπάρχουν 5 θεματικές ενότητες που θα αφορούν την οικονομία, την εξωτερική πολιτική, τους θεσμούς και τη διαφάνεια, την υγεία, την παιδεία και το κοινωνικός κράτος, καθώς και το περιβάλλον και την ενέργεια.

Στο τέλος, οι πολιτικοί αρχηγοί θα μπορούν να κάνουν μια σύντομη καταληκτική τοποθέτηση απευθυνόμενοι στους πολίτες.

Μετά την πρώτη κάλπη δεν αποκλείεται να δούμε και ένα debate των δύο.

Η διακομματική επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά μετά τις 2 Μαΐου με τη συμμετοχή και των υπολοίπων κομμάτων που θα λάβουν μέρος στις εκλογές.


Πηγή