Εκλογές 2023: Πολιτική κόντρα με φόντο τις δηλώσεις Κατρούγκαλου για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

Μιλώντας στο MEGA ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης σχολίασε πως ο Γιώργος Κατρούγκαλος με τις δηλώσεις του επιβεβαίωσε τον τρόπο με τον οποίο θα εξασφάλιζε ο ΣΥΡΙΖΑ τους πόρους για την υλοποίηση του προγράμματός του.

«Ο κος Κατρούγκαλος, έμπειρος πολιτικός, σίγουρα δεν του ξέφυγε. Ο άνθρωπος ήταν ειλικρινής. Αποκάλυψε από που θα έρχονταν τα χρήματα: με την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης», σχολίασε.

Από την άλλη η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη τόνισε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιλαμβάνει φορολόγηση της μεσαίας τάξης.

«Με το πρόγραμμά μας σαν όπλο και την εμπειρία που διαθέτουμε δίνουμε μάχη αυτή την Κυριακή για να είμαστε η αυριανή κυβέρνηση. Το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει καινούργια φορολόγηση για τη μεσαία τάξη. Αντίθετα έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις: αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, ρυθμίσεις για τα δάνεια της πανδημίας και στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας», δήλωσε.

«Η Κρήτη θα αλλάξει σελίδα»

Σύμφωνα με τον κο Κεφαλογιάννη, η Κρήτη με τη ψήφο της θα αλλάξει σελίδα και θα στείλει το δικό της μήνυμα.

«Η ΝΔ θα είναι πρώτη δύναμη την Κυριακή, σε δύο με τρεις νομούς θα είναι μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Αναφέρομαι στο Ρέθυμνο, στο Λασίθι και κατά πάσα πιθανότητα στα Χανιά. Αυτό νομίζω θα είναι το ηχηρό μήνυμα, ότι η Κρήτη αλλάζει σελίδα», δήλωσε.

«Ο Μητσοτάκης δεν έκανε τίποτα για τη δυτική Αθήνα»

Παράλληλα, η κα Καφαντάρη άσκησε έντονη κριτική στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως «δεν έκανε τίποτα αυτά τα τέσσερα χρόνια για τη δυτική Αθήνα, εκτός από επικοινωνιακές κινήσεις με δημάρχους».

Ακόμη, τόνισε πως τα τέσσερα χρόνια που διακυβέρνησε η ΝΔ δεν σημειώθηκε βελτίωση στον τομέα της υγείας, ενώ ανέφερε πως η πανδημία χτύπησε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.


Πηγή