Εκλογές 2023: Πολιτική αντιπαράθεση στο δρόμο για τις δεύτερες κάλπες στις 25 Ιουνίου

Ο Κώστας Σκρέκας αρχικά μίλησε και σχολίασε το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου και τις είκοσι μονάδες διαφοράς από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν νομίζω ότι βλέπει κάποιος αλαζονεία από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αντίθετα βλέπει χαμηλούς τόνους και μία αναγνώριση της ευθύνης. Ο επόμενος γύρος των εκλογών είναι μπροστά μας, δεν έχουμε ακόμα μία σταθερή κυβέρνηση».

Κώστας Σκρέκας: «Στις εκλογές που έγιναν έχασε η τοξικότητα»

Και συμπλήρωσε ο κ. Σκρέκας: «Ο στόχος μας αυτή την την στιγμή είναι να συνεχίσουμε να επικοινωνούμε αυτό το οποίο θα κάνουμε το επόμενο διάστημα. Εγώ είδα ότι αυτές οι εκλογές είναι ενημερωμένων ψηφοφόρων, είναι εκλογές όπου η τοξικότητα έχασε και κέρδισε το πολιτικό επιχείρημα».

Στην πρώτη συνέντευξη που παράθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις εκλογές της 21 Μαΐου μίλησε για πολλά θέματα μεταξύ των οποίων ήταν η διαφορά που πέτυχε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά είπε και την γνώμη του για την διεξαγωγή μίας τηλεμαχίας με τον κ. Τσίπρα.

Συγκεκριμένα ο κ Μητσοτάκης δήλωσε «ήξερα ότι πηγαίναμε πολύ καλά. Ήμουν σίγουρος ότι θα πετυχαίναμε μεγάλη νίκη, αλλά δεν περίμενα τέτοια διαφορά της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν σίγουρα μία ευχάριστη έκπληξη που με γεμίζει με περισσότερη ευθύνη για την επόμενη ημέρα».

Ενώ, για το debate μεταξύ του ιδίου και του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε ότι με τις παρούσες συνθήκες, δεν έχει νόημα να γίνει, γιατί «είναι ξεκάθαρο ποιος ήταν πρώτος στις εκλογές».

Ο Γιάννης Αμανατίδης σχολίασε τις σχετικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Είναι αλαζονεία το ότι ο Μητσοτάκης δεν θέλει το debate»

«Στην ίδια του τη δήλωση ο κ. Μητσοτάκη ότι χωρίς αλαζονεία πάμε στις επόμενες μέρες, ωστόσο ο ίδιος με την συμπεριφορά του δείχνει την αλαζονεία. Όταν λέει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αυτό που καθόρισε και δεν χρειάζεται πια το debate, αυτό είναι μία προσβολή σε ένα κόσμο που θέλει να ακούσει τις δύο υποψήφιους».

Στην συνέχεια ο κ. Αμανατίδης σχολίασε τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη και είπε χαρακτηριστικά «ουσιαστικά ήταν ο δικός τους μαρτυριάρης, θέλω να επιστρέψω αυτό τον χαρακτηρισμό που είπαν για τον κ. Κατρούγκαλο».

Και πρόσθεσε σχετικά: «Ο μαρτυριάρης κ. Κατρούγκαλος έδωσε την κρυφή ατζέντα της ΝΔ η οποία είναι να συνταγματοποιήσει τις νεοφιλελεύθερες στρατηγικές, ώστε να είναι πάγιες».

Από την άλλη, ο Κώστας Σκρέκας σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου σημείωσε: «Εκείνο που είδαμε είναι την κατάρρευση της αντιπολίτευσης, αυτό είναι που δείχνει την μεγάλη διαφορά».

Ο Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αν είχαν καταφέρει να πείσουν τον κόσμο θα είχαν αποτέλεσμα.

Ειδικότερα επεκτάθηκε ο κ. Αμανατίδης: «Άρα πρέπει εμείς οι ίδιοι να καθίσουμε με εξωστρέφεια και με όρους επανεκκίνησης να αλλάξουμε και να προβάλλουμε τις λύσεις μας για την επόμενη μέρα.

«Όλοι μας έχουμε ευθύνες για την ήττα»

Ερωτώμενος ο κ. Αμανατίδης αν φέρει ευθύνη ο Αλέξης Τσίπρας για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Όλοι μας έχουμε την ευθύνες, γιατί εγώ δεν έχω ευθύνες σαν βουλευτής; Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας ηγέτης που ξεκίνησε το κόμμα από νεαρή ηλικία που ήταν, το έφερε στην κυβερνησιμότητα, έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια, άφησε το χρέος ρυθμισμένο κι έχει όλες εκείνες τις ικανότητες και δυνατότητες για την επόμενη μέρα».

Καταλήγοντας ο Κώστας Σκρέκας είπε: «Το μήνυμα της κάλπης είναι ξεκάθαρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ κυβέρνησαν την τετραετία που πέρασε, άρα πολίτης είδε τις προσπάθειες που έκανε το κυβερνητικό σχήμα κι έτσι αποφάσισε».


Πηγή