Εκλογές 2023: Με έντονο «άρωμα γυναίκας» το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ

«Δεν είναι ένα ψηφοδέλτιο «celebrities» αυτό, θέλω να το τονίσω. Για πολλά πρόσωπα, σχεδόν για όλους, θα πρέπει να τους γκουγκλάρετε για να αναζητήσετε τι πραγματικά έχουν κάνει. Αλλά έτσι ήθελα να είναι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και χαίρομαι που μου δίνεται σήμερα η δυνατότητα αυτό το όραμά μου να μπορέσω να το κάνω πράξη», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με έντονο «άρωμα γυναίκας» το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ

Στις 3 από τις 6 εκλόγιμες θέσεις επιλέχθηκαν γυναίκες, με επικεφαλής την Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία υπήρχε εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από το 2019 έως το 2021 και αργότερα ανέλαβε τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Υγείας.

Στη δεύτερη θέση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, στην τρίτη ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης, στην τέταρτη η Ιωάννα Λυτρίβη, πολιτική επιστήμονας με διατριβή στις πολιτικές κατάρτισης και απασχόλησης, στην πέμπτη ο Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης και στην έκτη η ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Υπέροχες Γυναίκες» Νεφέλη Χατζηιωαννίδου.

Τα πρόσωπα του Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

7 από τους 15 υποψηφίους είναι κάτω των 45 ετών και τρεις εξ αυτών κάτω των 35. Τρεις είναι ενεργά μέλη της διασποράς και τρεις δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια.

«Αναζητούσα, με άλλα λόγια, πολύ περισσότερο την αναγνώριση και λιγότερο την αναγνωρισιμότητα. Πολύ περισσότερο το είναι από το “θεαθήναι”», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις μη εκλόγιμες θέσεις ξεχωρίζουν στην έβδομη θέση η κορυφαία Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, στην όγδοη θέση ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νίκος Παπαϊωάννου, στη δωδέκατη η αγρότισσα από τη Μαγνησία Άννα Καστάνη και στην 15η ο Νίκος Σγαρδέλης ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό όλων των προέδρων της ΝΔ.

Στη ΝΔ τονίζουν πως όλοι οι υποψήφιοι στο Επικρατείας αναδεικνύουν τις προτεραιότητες της επόμενης τετραετίας.

«Μετά από μια τετραετία διαψεύσεων και εξαπατήσεων ο κ. Μητσοτάκης εξάντλησε τις εκλόγιμες θέσεις σε κολλητούς, υπουργούς και γενικούς γραμματείς», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αύριο είναι η δεύτερη συνεδρίαση της διακομματικής, όπου θα συζητηθεί και η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, ήταν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να συμπεριλάβει τόσες γυναίκες στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Πηγή