Εκλογές 2023: «Lifting» μέχρι την 25η Ιουνίου επιχειρούν στον ΣΥΡΖΙΑ – Προ των ευθυνών του ο Τσίπρας

«Αναλαμβάνω την ευθύνη»

Σε μια κίνηση δημόσιας αυτοκριτικής για το συντριπτικό αποτέλεσμα των εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας βγήκε από το Προεδρικό Μέγαρο και παραδέχτηκε την ήττα του προσωπικά, ζητώντας συγγνώμη από τους ψηφοφόρους και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όπως γνωρίζετε, οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες, αλλά οι ήττες έχουν πάντα έναν.  Προσωπικά αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη γι’ αυτό το αποτέλεσμα. Αλλά στο δικό μου ηθικό λεξιλόγιο, αναλαμβάνω την ευθύνη σημαίνει στέκομαι και δίνω τη μάχη. Και αυτό θα κάνω. Βεβαίως, αντιλαμβάνομαι την ευθύνη να ζητήσω και μία συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώσαμε, τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους, μαχητές, αγωνιστές και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξορκίζουν την εσωστρέφεια και κλείνουν για την ώρα οποιαδήποτε συζήτηση αλλαγής ηγεσίας ενόψει της νέα μάχης που έχουν να δώσουν για την επικράτηση, στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτήν τη φορά.

«Έχεις έναν πολιτικό αρχηγό ο οποίος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τα πάντα, σε αντίθεση με έναν πρωθυπουργό που τέσσερα χρόνια, του έφταιγε ο Δημητριάδης, ο Τσουβάλας, ο οποιοσδήποτε άλλος. Εάν έχει μάτια ανοιχτά και αυτιά, ανοιχτά η νύχτα μπορεί να είναι σπουδαία δασκάλα», τονίζει η Ρένα Δούρου.

«Μήνυμα ελήφθη»

Το μήνυμα ελήφθη δηλώνουν στην Κουμουνδούρου για το αποτέλεσμα της κάλπης και ενόψει της αυριανής ΚΕ, η νέα στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει με στροφή σε μια ισχυρή αριστερή αντιπολίτευση με στόχο την επικράτησή του ως ηγετική δύναμη των προοδευτικών δυνάμεων.

Ταυτόχρονα, θα δοθεί έμφαση στην ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ και ως της μόνης αντισυστημικής πολιτικής δύναμης με μέτωπο στο συστημικό δικομματισμό ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

«Στις επόμενες κάλπες θα έρθουμε με έναν ΣΥΡΙΖΑ αλλαγμένο, με την προσπάθεια να βοηθήσουμε την κοινωνία. Με αγάπη για τον κόσμο», σημείωσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, στη συνεδρίαση της ΚΕ, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει φυγή προς τα μπρος και να δώσει το σήμα επανεκκίνησης του ΣΥΡΙΖΑ για να αναστρέψει την αρνητική εκλογική εικόνα στις λίγες ημέρες που απομένουν μέχρι τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο

Ένα συνέδριο μετά τις εκλογές θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα. Το συνέδριο θα απαντήσει στο με ποιον τρόπο θα παρουσιαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Την ώρα που σύσσωμα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξορκίζουν κάθε συζήτηση για αμφισβήτησή του αρχηγού τους, υπάρχουν κάποιοι που αναφέρθηκαν στην αλλαγή με νέα πρόσωπα όπως η Έφη Αχτσιόγλου, η Ρένα Δούρου και ο Αλέξης Χαρίτσης.


Πηγή