Εκλογές 2023: Η «μάχη» του σταυρού – Τα «μεγάλα» ονόματα που έμειναν εκτός Bουλής

Οι κάλπες έκλεισαν και ανέδειξαν νικητές και ηττημένους όπως σε κάθε εκλογή.

Ο βουλευτής της ΝΔ που έλαβε τις περισσότερες ψήφους ήταν ο Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με την ενσωμάτωση των σταυρών που βρίσκεται σε εξέλιξη στις εκλογικές περιφέρειες της Ελλάδας.

Για τη ΝΔ -εκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά- ο Νίκος Δένδιας λαμβάνει στη Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών πάνω από 92.000 ψήφους.

Στη δεύτερη θέση της σταυροδοσίας της ΝΔ έρχεται ο Κωστής Χατζηδάκης, με πάνω από 71.000 ψήφους στη Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Την τριάδα κλείνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, με πάνω από 63.000 ψήφους στη Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Οι σταυροί του ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτη σε σταυρούς για τον ΣΥΡΙΖΑ -πέρα από τον Αλέξη Τσίπρα- έρχεται η Έφη Αχτσιόγλου, με πάνω από 26.000 ψήφους στη Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Στη Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έλαβε πάνω από 23.800 σταυρούς.

Οι σταυροί στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Στην πρώτη θέση των σταυρών για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ -εκτός του Νίκου Ανδρουλάκη και του Γιώργου Παπανδρέου- πρώτος έρχεται ο Μιχάλης Κατρίνης, με πάνω από 11.400 ψήφους στη Ηλεία.

Ακολουθεί η Μιλένα Αποστολάκη με πάνω από 10.500 ψήφους στη Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Στο ΚΚΕ -εκτός του Δημήτρη Κουτσούμπα- πρώτη έρχεται η Σεμίνα Διγενή στη Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών με πάνω από 13.000 ψήφους.

Πρώτος σε σταυρούς για την Ελληνική Λύση – εκτός του Κυριάκου Βελόπουλου- έρχεται ο Κωνσταντίνος Χήτας, με πάνω από 5.500 ψήφους στην Β’ Θεσσαλονίκης.


Πηγή