Εκλογές 2023: Απόλυτος κυρίαρχος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρουλάκης

Απαλλαγμένος από εσωκομματικούς αντιπάλους, με στενούς συνεργάτες του να κερδίζουν στη μάχη του σταυρού και τα ποσοστά του κόμματος να ανεβαίνουν πάνω από το 10% για πρώτη φορά, μετά από 11 ολόκληρα χρόνια.

Σταθερά δίπλα του η δημοσιογράφος Στεφανία Μουρελάτου ως διευθύντρια επικοινωνίας του κόμματος και η Ελένη Χρονοπούλου που βρισκόταν στην 3η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας και είναι έτοιμη για νέο αναβαθμισμένο ρόλο στο κόμμα.

Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχει τη σφραγίδα του Νίκου Ανδρουλάκη. Η επιχειρηματίας Ελένη Βατσινά που εξελέγη στο Ηράκλειο, η Ευαγγελία Λιακούλη που εξασφάλισε την εκλογή της στη Λάρισα, η γιατρός Κατερίνα Καζάνη στην Εύβοια και η δικηγόρος Νάντια Γρηγοράκου στη Λακωνία είναι ορισμένα από τα στελέχη που βρίσκονται κοντά του.

Ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης απέτυχαν να εκλεγούν, ενώ εκτός Βουλής έμεινε και ο Ανδρέας Λοβέρδος που τον Δεκέμβριο του 2021, είχε διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος.

29 άντρες και 11 γυναίκες του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή

Στη νέα Bουλή με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μπαίνουν 29 άντρες και 11 γυναίκες. Ανάμεσά τους και έμπειρα στελέχη, όπως η Μιλένα Αποστολάκη που άφησε πίσω της τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο Παύλος Γερουλάνος που κέρδισε στην Α’ Αθήνας τον Κώστα Σκανδαλίδη, η Νάντια Γιαννακοπούλου που πήρε την πρωτιά στον Δυτικό Τομέα Αθηνών από τον Μιχάλη Καρχιμάκη και ο Θανάσης Γλαβίνας που έκοψε πρώτος το νήμα στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Με τις αναλύσεις του εκλογικού αποτελέσματος να συνεχίζονται το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ βάζει τον πήχη ψηλότερα για τις επερχόμενες εκλογές.

Την περασμένη Κυριακή, η Ροδόπη έδωσε το υψηλότερο ποσοστό στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη. Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι έδωσαν πάνω από 20% και πάνω από 19% οι πολίτες της Χίου και της Ηλείας.

Τα χαμηλά ποσοστά

Στον αντίποδα, τα πιο χαμηλά ποσοστά καταγράφηκαν σε Πειραιά, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται να δοθεί βάρος για τις επόμενες ημέρες της 25ης Ιουνίου.

Η τελευταία φορά που το ΠΑΣΟΚ είχε διψήφιο ποσοστό στις εκλογές ήταν το 2012, όταν με πρόεδρο τον Ευάγγελο Βενιζέλο συγκέντρωσε 12,28%. Το 2015 έπεσε στο 4,68%, στις δεύτερες εκλογές εκείνης της χρονιάς ανέβηκε στο 6,28%, για να ακολουθήσει το 8,10% του 2019, με πρόεδρο τη Φώφη Γεννηματά.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα επιδιώξει να αυξήσει τα ποσοστά του, με κρυφό στόχο να εκθρονίσει τον ΣΥΡΙΖΑ κ να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κέρδισε το στοίχημα και δηλώνει πανέτοιμος να κερδίσει και το επόμενο.


Πηγή