Εκλογές 2023: Ανεβαίνουν οι τόνοι λίγο πριν τις κάλπες της 21ης Μαΐου

Όλα δείχνουν πως η ΝΔ δεν θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, καθώς όπως ισχυρίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το κόμμα έρχεται πιο κοντά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Κυριάκο Βελόπουλο.

«Οι συνεργασίες σε αυτή την εκλογική περίοδο δεν τα έχουν πάει καλά. Απ’ ότι διαβάζουμε από τις θέσεις των κομμάτων, δεν βλέπω κάποιο κόμμα που να θέλει να συνεργαστεί με κάποιο άλλο», είπε στο MEGA ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Η ΝΔ παίρνει άριστα στην προπαγάνδα»

Με τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου περί αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης τόνισε πως δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο στο πρόγραμμα του κόμματος, ενώ αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις του κόμματος για την επόμενη τετραετία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ έγκυρα και πολύ έγκαιρα έχει βγάλει στη δημοσιότητα το πρόγραμμά του. Πουθενά δεν αναφέρονται αυτά τα πράγματα. Είναι καθαρό τι λέμε για τις ασφαλιστικές εισφορές. Δεσμευόμαστε για πολύ σημαντικά πράγματα που βαραίνουν τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα, όπως η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος, τη μείωση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης, το μηδενισμό του ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα και αγαθά, κάτι που χρωστάμε στους συμπολίτες μας».

«Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επικοινωνιακή τακτική και προπαγάνδα – κατά την άποψή μου – παίρνει άριστα», συμπλήρωσε.

Πυρά κατά Μητσοτάκη και Τσίπρα από το ΠΑΣΟΚ

Μιλώντας στο MEGA ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, γραμματέας της πολιτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για την πρόταση που κατέθεσε το κόμμα, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ ήδη από την αρχή είχε εκφράσει την άποψη να σχηματιστεί κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, ώστε να υπάρχει σταθερή κυβέρνηση στη χώρα.

«Καταθέσαμε πρόταση για να λάβουμε στήριξη από τους πολίτες για να συζητήσουμε, γιατί εμείς συζητάμε, με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Να συζητήσουμε, αλλά στις 12 προτεραιότητες που έχουμε για την επόμενη ημέρα της χώρας.

Την ίδια στιγμή εξαπέλυσε πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας πως η ΝΔ έχει αποτύχει στη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα σχολίασε πως απηύθυνε πρόσκληση στον Γιάνη Βαρουφάκη «ενώ ξέρει τις απόψεις του».

«Έχουν κυβερνήσει επί μία τετραετία και οι δύο. Εμείς διαφωνούμε ριζικά όσον αφορά τα αποτελέσματα των πολιτικών τους», δήλωσε.

«Δεν ζητάμε από ναζιστές να μας ψηφίσουν»

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα πως είναι ντροπή του Αλέξη Τσίπρα να απευθύνεται στα ναζιστικα ορφανά της Χρυσής Αυγής, ο κος Σπίρτζης αναρωτήθηκε «πως ο κος Κασιδιάρης απευθύνεται μέσα από τις φυλακές στου πολίτες και δεν αισθάνθηκε ο Μητσοτάκης ότι πρέπει να απολογηθεί γι’ αυτό;».

«Δεν ζητάμε από αυτούς να μας ψηφίσουν. Εμείς δώρα σε ναζιστές και ακροδεξιά δεν κάνουμε», συμπλήρωσε.


Πηγή