Εύκολη και γρήγορη ομελέτα χωρίς αυγό

Υλικά:

200γρ τόφου

2 κ.σούπας ταχίνι ολικής

2 κ.σούπας σπόρους chia

½ κ.γλυκού αλάτι

πιπέρι

1/3 κ.γλυκού πάπρικα

½ κ.γλυκού κουρκουμά

1 κ.γλυκού ρίγανη

2/3 κούπας νερό

3κ.σούπας διατροφική μαγιά

10 σπαράγγια

κολοκυθάκια σε λωρίδες

4-5 ντοματίνια

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

Εκτέλεση:

Σε μούλτι χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα σπαράγγια σε ελαιόλαδο και κλείνουμε το καπάκι για 2 λεπτά. Αφαιρούμε από το τηγάνι. Σωτάρουμε τα μισά λαχανικά μας. Κολοκυθάκια, τοματίνια, φρέσκο κρεμμύδι για 2 λεπτά να μαραθούν λίγο. Προσθέτουμε το μίγμα τόπου πάνω από τα λαχανικά και απλώνουμε ομοιόμορφα. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τοποθετούμε τα σπαράγγια. Κλείνουμε το καπάκι για 2 λεπτά να ψηθεί από κάτω και αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε πιάτο και βάζουμε ξανά την ομελέτα στο τηγάνι. Κλείνουμε το καπάκι για άλλα 2 λεπτά. Έτοιμη!


Πηγή