Δυναμικά συλλαλητήρια και πορείες για την τραγωδία στα Τέμπη

Οι κεντρικοί δρόμοι όχι μόνο της Αθήνας αλλά και όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας έχουν πλημμυρίσει απο πολίτες που διαδηλώνουν για τα αυτονόητα.

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, εργατικά σωματεία φοιτητές μαθητές έχουν κλείσει το κέντρο της Αθήνας, ενώ έχουν παραλύσει όλες οι συγκοινωνίες: Μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και πλοία.

Το κάλεσμα για την πορεία στην Αθήνα ήταν για τις 11:00 το πρωί. Ήδη ο οδός Σταδίου έχει πλημμυρίσει από κόσμο, με τους πολίτες να διαμαρτύρονται για τις τεράστιες ελλείψεις του ΟΣΕ που οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Η πορεία κατευθύνεται προς την Βουλή, ενώ η παρουσία της αστυνομίας είναι ισχυρή στην καρδιά της πόλης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., στο κέντρο της Αθήνας έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 27.000 διαδηλωτές, με τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί καθώς προσέρχονται κι άλλοι πολίτες στην πορεία.

Με εντολή της αστυνομίας οι σταθμοί του Μετρό Ομόνοια, Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα είναι κλειστοί.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, με πλήθος κόσμου να συμμετέχει στην πορεία. Οι διαδηλωτές κρατούν πανό, τα οποία φέρουν το ίδιο σύνθημα: «Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί».

Επεισόδια στην πορεία στην Πάτρα

Ένταση επικράτησε στην Πάτρα κατά τη διάρκεια της πορείας για την τραγωδία των Τεμπών.

Επεισόδια σημειώθηκαν στην αχαϊκή πρωτεύουσα όταν αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με πέτρες και αντικείμενα εναντίον στις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν μπροστά από το κτίριο του ΟΣΕ, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Σημειώνεται ότι δυναμικό παρών στην πορεία στην Πάτρα έδωσαν οι μαθητές και οι φοιτητές.


Πηγή