Δροσερό cheesecake με λεμόνι

Παγώστε το cheesecake κι απολαύστε το μετά από μερικές ώρες.

Υλικά:

150 γρ. μπισκότα βανίλια ή digestive
100 γρ. ανάλατο βούτυρο
300 γρ. γιαούρτι
500 γρ. τυρί σε μορφή κρέμας
άχνη ζάχαρη
χυμό 2 μεγάλα λεμόνια
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές ροδέλες

Εκτέλεση:

Θρυματίζεις τα μπισκότα
Λιώνεις το βούτυρο σε ένα μικρό σκεύος και περιμένεις να κρυώσει
Σε ένα μπολ,ρίχνεις το λιωμένο βούτυρο και τα μπισκότα και ανακατεύεις πολύ καλά
Απλώνεις τη βάση σε ένα στρογγυλό ταψί ή ένα τσέρκι όπου προηγουμένως έχεις στρώσει λαδόκολλα
Την πιέζεις με τη σπάτουλα ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα
Την βάζεις στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα
Ενώ περιμένεις να κρυώσει η βάση ετοιμάζεις την κρέμα
Ρίχνεις στο μίξερ το τυρί σε κρέμα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το χυμό από τα λεμόνια και χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
Βγάζεις τη βάση από το ψυγείο και απλώνεις το μείγμα από το μίξερ από πάνω με τη σπάτουλα
Βάζεις το cheesecake στο ψυγείο για 4 περίπου ώρες
Μόλις είναι έτοιμο το διακοσμείς με τις φέτες από λεμόνι και σερβίρεις.


Πηγή