Δρ Φάουτσι: Στην τελευταία εμφάνισή του στον Λευκό Οίκο κάλεσε τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν

Ο Δρ Άντονι Φάουτσι, ο διάσημος Αμερικανός γιατρός που τιμήθηκε αλλά και διασύρθηκε όταν ανέλαβε να συντονίσει την απάντηση των ΗΠΑ στην πανδημία της Covid-19, επωφελήθηκε από την τελευταία ενημέρωση που έκανε σήμερα στον Λευκό Οίκο για να καταγγείλει τον διχασμό και, ταυτόχρονα, να προωθήσει τον εμβολιασμό.

Ο Φάουτσι, που σκοπεύει να αποχωρήσει σύντομα από τη θέση του κορυφαίου ιατρικού συμβούλου του προέδρου Τζο Μπάιντεν, έχει ασχοληθεί με πολλά ακανθώδη θέματα και υγειονομικές κρίσεις, από την επιδημία του AIDS, μέχρι τη γρίπη των πτηνών και τον Έμπολα. Όμως οι χειρισμοί του στην πανδημία της Covid-19 –και οι κατηγορηματικές δηλώσεις του, από το πόντιουμ του Λευκού Οίκου, ότι οι Αμερικανοί πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορά– ήταν που τον έκαναν ήρωα για τους υπέρμαχους της δημόσιας υγείας, εχθρό για κάποιους στη δεξιά και διασημότητα μεταξύ των γραφειοκρατών που έχουν συνηθίσει να μοχθούν στην αφάνεια. Ο Φάουτσι έχει δεχτεί πολλές απειλές για τη ζωή του όλα αυτά τα χρόνια.

Στην τελευταία ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Φάουτσι ενθάρρυνε τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν για την Covid-19 και να κάνουν την αναμνηστική δόση, ενώ επέμεινε για την αποτελεσματικότητα της προστατευτικής μάσκας.


cnn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ