Η «διαδρομή» της κεταμίνης που χορηγήθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα αποτελεί αντικείμενο των ερευνών, στο πλαίσιο των οποίων εξετάζεται εάν και σε ποιο χρόνο η 33χρονη αναζήτησε στο διαδίκτυο σχετικές πληροφορίες.
Η 33χρονη κατηγορούμενη φέρεται να μην παραδίδει στους αστυνομικούς τους ηλεκτρονικούς κωδικούς πρόσβασης για τον λογαριασμό που διατηρούσε σε υπηρεσία e-mail, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.
Οι αστυνομικές αρχές μπορούν να παρακάμψουν το πρόβλημα, γεγονός που καθυστερήσει την πρόοδο των ερευνών. Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του καναλιού, η αστυνομία θεωρεί επιβαρυντικό στοιχείο τη μη συνεργασία της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Τα πρώτα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει από τις έρευνες δείχνουν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει ψάξει στο διαδίκτυο φαρμακευτικές ουσίες. Συγκεκριμένα στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας, το οποίο ανασύρθηκε από τον τάφο του κοριτσιού έπειτα από ένταλμα των διωκτικών αρχών, διαπιστώθηκε ότι είχαν καταγραφεί ειδοποιήσεις της Google για φαρμακευτικές ουσίες, για προϊόντα ομοειδή της κεταμίνης.
Μετά από αυτή την εξέλιξη η 33χρονη άλλαξε στάση και σε δηλώσεις της παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι αναζητούσε θανατηφόρες ουσίες, υποστηρίζοντας ότι έψαχνε για μια νέα αναισθητική ουσία που δόθηκε στο παιδί της. Ειδικότερα, είπε ότι έψαξε την ουσία φαινοβαρβιτόλη που είχε χορηγηθεί στην Τζωρτζίνα και μάλιστα από το κινητό της.
Διαγραμμένες όλες οι αναζητήσεις
Σε νεότερα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, από τον έλεγχο στα λάπτοπ και τα κινητά τηλέφωνα της Ρούλας Πισπσιρίγκου προκύπτει ότι η 33χρονη είχε φροντίσει να διαγράψει απο όλο το ψηφιακό της περιβάλλον και το εφεδρικό, όλες τις πιθανώς ύποπτες κινήσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.
Μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε ότι η Google της είχε προωθήσει διαφήμιση για κεταμίνη στις 26 Ιανουαρίου, που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει κάνει αναζητήσεις αυστηρά για την λέξη αυτή, ωστόσο αναζητήσεις γι’ αυτή την ουσία δεν υπάρχουν.
Ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης εξήγησε, μιλώντας στο Mega, ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε στη Τζωρτζίνα με σκοπό να επιφέρει τον θάνατο.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, όταν δόθηκε η κεταμίνη το παιδί ήταν εν ζωή, η οποία μεταβολίστηκε, καθώς βρέθηκε και στα ούρα. Στην ανακοπή της Τζωρτζίνας, δεν υπήρχε εξέλιξη οποιασδήποτε ουσίας μπήκε στον οργανισμό, καθώς είχε δοθεί ροκουρόνιο κι αυτό δεν βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις» είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν προκύπτουν στοιχεία ιατρικής αμέλειας στη συγκεκριμένη υπόθεση» πρόσθεσε, καταρρίπτοντας τον βασικό ισχυρισμό της 33χρονης.
cnn.gr