Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον βασανιστικό θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, την ίδια στιγμή που διερευνώνται από δύο έμπειρους εισαγγελείς οι δυσεξήγητοι θάνατοι και των άλλων δύο παιδιών της, της μόλις 6 μηνών Ίριδας που πέθανε το Μάρτιο του 2021, καθώς και της 3,5 ετών Μαλένας, που έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2019.
Παρά τους ισχυρισμούς της 33χρονης ότι ουδεμία σχέση έχει με την προμήθεια, κατοχή και εισαγωγή της θανατηφόρας ουσίας, της κεταμίνης, στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, κάνοντας λόγο για «ιατρικό λάθος» ανακρίτρια και εισαγγελέας όχι μόνο δεν πείστηκαν αλλά ομόφωνα της έδειξαν το δρόμο της φυλακής.
Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν τη Ρούλα Πισπιρίγκου επικίνδυνη να διαπράξει νέα κακουργήματα και για το λόγο αυτό διέταξαν την προσωρινή κράτησή της.
Τι υποστηρίζει στο απολογητικό υπόμνημά της η Ρούλα Πισπιρίγκου
Στον βασικό ισχυρισμό ότι δεν συμπίπτει ο χρόνος δράσης της κεταμίνης που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας με το χρόνο θανάτου της, στηρίζεται το απολογητικό υπόμνημα της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορουμένη για «ανθρωποκτονία από πρόθεση» προκειμένου να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα ότι πρόκειται περί «ιατρικού λάθους» φέρεται να περιγράφει στο υπόμνημα της ότι το επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώνεται στις 14.30 το μεσημέρι αλλά το παιδί είχε παλμούς μέχρι και τις 15.10.
Δηλαδή σύμφωνα με τον υπερασπιστικό της ισχυρισμό, εφόσον το παιδί θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά, όπως έχουν αναφέρει οι γιατροί για τη δράση της κεταμίνης σε τέτοια ποσότητα, άρα η ίδια δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό αφού το παιδί κατέληξε τελικά έπειτα από 40 λεπτά.
Αναφορικά με την ύπαρξη ή μη της κεταμίνης στο νοσοκομείο Παίδων, η κατηγορούμενη φέρεται να αντιτείνει πως δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αυτή η ουσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς χορηγείται στην κτηνιατρική και την παιδοχειρουργική.
Νωρίτερα, η κατηγορούμενη έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων υπό την συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ενώ μεγάλο πλήθος κόσμο την «υποδέχτηκε» με φωνές και ύβρεις.
Βίντεο: Αλέξανδρος Γαστεράτος
Κατά την μεταφορά της στην ανακρίτρια, επικράτησε μικροένταση, με τον κόσμο να φωνάζει «θάνατος», ενώ οι αστυνομικοί είχαν δημιουργήσει «ασπίδα» γύρω της για να αποφευχθούν επεισόδια.
Αποκλειστικό: Το διαβιβαστικό του τμήματος Ανθρωποκτονιών
Όπως δημοσιεύει το CNN Greece, από τους αστυνομικούς έχουν καταγραφεί με καταθέσεις και μαρτυρίες όλα τα στοιχεία και δεν αφήνουν κανένα παράθυρο για δικαιολογίες στη Ρούλα Πισπιρίγκου.
Στο διαβιβαστικό αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«(…) Η Γεωργία υπέστη μία αναταχθείσα καρδιακή ανακοπή στο Καραμανδάνειο δηλαδή ουσιαστικά έναν αιφνίδιο θάνατο. Επειδή σε περιπτώσεις αιφνίδιου νεανικού θανάτου οι αιτίες είναι συντριπτικά καρδιολογικές, διεκομίσθη στο πλέον εξειδικευμένο καρδιοχειρουργικό κέντρο της χώρας προκειμένου να της εμφυτευθεί απινιδωτής.
Με την τοποθέτηση του απινιδωτή το παιδί ουσιαστικά διασφαλιζόταν από ακραία συμβάντα που θα προκαλούσαν εκ νέου καρδιακή ανακοπή. Παρ’ όλα αυτά, στο γενικό νοσοκομείο Παίδων υπέστη πάλι καρδιακή ανακοπή που οδήγησε στο θάνατο της παρά την λειτουργία του απινιδωτή. Η λειτουργία του απινιδωτή άφηνε ως πιθανές αιτίες της ανακοπής μόνο έξωκαρδιακές όπως αναπνευστικές δηλαδή έλλειψη οξυγόνου στον οργανισμό νευρολογικές η μεταβολικές.
Στο Ωνάσειο της έγινε γενετικός έλεγχος και για τα 128 γονίδια που συνδέονται με μυοκαρδιοπάθειές και αρρυθμιογόνα ηλεκτρικά σύνδρομα που προκαλούν νεανικό αιφνίδιο θάνατο, με αρνητικά αποτελέσματα.
Ενώ η νευρολογική της κατάσταση ήταν σοβαρή, τα επεισόδια που εμφάνιζε τα οποία δεν ήταν τυπικά επεισόδια επιληψίας αλλά και η πολύωρη ηλεκτροεγκεφαλική καταγραφή που της έγινε δεν επιβεβαίωσαν επιληψία.
Παρά το γεγονός όμως ότι δεν είχε επιβεβαιωθεί επιληψία λάμβανε προληπτικά και αντισπασμωδική αγωγή για να είναι καλύτερα προστατευμένη από πιθανό επιληπτικό επεισόδιο. Επιπλέον και αν ήταν πολύ πιθανό ένα παιδί με την νευρολογική εικόνα της Γεωργίας να καταλήξει από πολυάριθμες ιατρικές αιτιάσεις. Όλες αυτές οι αιτίες θα εντοπίζονταν κατά την νεκροτομή του ωστόσο από την νεκροτομή δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε και δεν προέκυψε αιτία θανάτου. Το ανακοπτικό επεισόδιο που οδήγησε στο θάνατο της εξελίχθηκε ραγδαία. Υπήρξε δηλαδή μία απότομη μετάβαση σε ένα απόλυτα καταστροφικό γεγονός που ήταν η καταστροφή του μυοκαρδίου.
Η μετάβαση όμως από μία φυσιολογική κατάσταση σε μία παθολογική υπό τις συνθήκες που βρισκόταν η Γεωργία, δηλαδή υπό ιατρική παρακολούθηση, και μέσα σε νοσοκομείο θα παρουσίαζε προειδοποιητική και εξέλιξη κάτι το οποίο δεν συνέβη στη περίπτωση της σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς της.
Όλα τα επεισόδια της Γεωργίας παρουσιάζονταν όταν νοσηλευόταν στην παιδιατρική κλινική στην οποία συνοδευόταν όλο το 24ώρο από την Πισπιρίγκου. Αντίθετα όταν το παιδί μεταφερόταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας όπου η πρόσβαση ήταν περιορισμένη δεν εμφάνισε κανένα επεισόδιο.
Το ίδιο συνέβη και κατά τη νοσηλεία της σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Αθήνας.
Αντιθέτως στο γενικό νοσοκομείο Παίδων όπου νοσηλεύτηκε μόλις τέσσερις ημέρες από το δεύτερο κιόλας εικοσιτετράωρο ξεκίνησαν τα επεισόδια συμπεριλαμβανομένου και του τελευταίου που οδήγησε στην καρδιακή ανακοπή.
Από όλα τα παραπάνω και χωρίς το αποτέλεσμα τις τοξικολογικές εξετάσεις συνάγεται σχετικά ασφαλώς το συμπέρασμα ότι η καρδιακή ανακοπή της Γεωργίας που οδήγησε στο θάνατο της οφειλόταν σε εξωγενή παράγοντα.
Αυτό επιβεβαιώθηκε τελικά πλήρως από την τοξικολογική εξέταση που διενεργήθηκε στο μεταθανάτιο αίμα της Γεωργίας στο οποίο διαπιστώθηκε η ύπαρξη της κεταμίνης σε πολύ υψηλή συγκέντρωση.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της υπηρεσίας μας, ο μόνος άνθρωπος που βρισκόταν μαζί με τη Γεωργία στο θάλαμο της τα τελευταία 20 λεπτά της ζωής της τη ζωή της (μέγιστος χρόνος έλευση του θανάτου) πριν ειδοποιηθούν οι γιατροί για το επεισόδιο που έκανε και που οδήγησε στο θάνατο της ήταν η Πισπιρίγκου.
cnn.gr