Διπλασιάζεται η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος Απριλίου

Επιπλέον 100 ευρώ στην επιδότηση ρεύματος για τον μήνα Απρίλιο θα έχουν στον λογαριασμό τους ορισμένες επιχειρήσεις.

Όπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σχετικά με την επιδότηση στους λογαριασμού ρεύματος, “τον Απρίλιο διπλασιάζουμε την επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος και των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων” είπε και πρόσθεσε πως για 1.250.000 μικρές επιχειρήσεις η επιδότηση θα φτάσει ακόμα και στο τριπλάσιο ποσό: “Από 65 ευρώ που ήταν η επιδότηση τη διπλασιάζουμε στα 130 ευρώ. Αλλά πέρα από αυτό το ποσό δίνουμε επιπλέον 100 ευρώ ανά ηλεκτρική μεγαβατώρα, δηλαδή η επιδότηση πάει στα 230 ευρώ, άρα σχεδόν τριπλασιάζεται γι’ αυτές τις επιχειρήσεις”.

“Άρα σχεδόν τριπλασιάζουμε και περισσότερο την επιδότηση στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν παροχή ισχύος μέχρι 35KW. Αυτό σημαίνει ότι 1.250.000 μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (εστιατόρια, περίπτερα, ψιλικά, καταστήματα εμπορικά, γραφεία επαγγελματικά, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία ακόμη και οι αγρότες με παροχή ισχύος μέχρι 35 KW) θα έχουν τον Απρίλιο επιδότηση 230 ευρώ την ηλεκτρική μεγαβατώρα προσπαθώντας να απορροφήσουμε το 80% της αύξησης”, πρόσθεσε.

“Εμείς προσπαθούμε με την επιπλέον επιδότηση που δίνουμε για τον Απρίλιο να απορροφήσουμε έως το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής “σημείωσε.

Στάθηκε επίσης στον ρόλο της Ευρώπης για να υπάρξει μειώσει στο ράλι των τιμών Ενέργειας: “Η Ευρώπη να λάβει ρυθμιστικά μέτρα για να πέσει η πραγματική αξία του φυσικού αερίου και να δώσει μια ευρωπαϊκή λύση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα”, επισημαίνοντας πως το κράτος θα συνεχίσει να επιδοτεί όσο διαρκεί η κρίση.

Για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι 1.000 ευρώ το υπουργείο θα δώσει 800 ευρώ .” Ακριβώς .Βέβαια, αυτό εξαρτάται όμως από τον πάροχο. Γιατί από πάροχο σε πάροχο υπάρχουν μικρές διαφορές”.
Kαι συνέχισε λέγοντας ότι εάν η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι 1.000 ευρώ τότε με την επιπλέον επιδότηση του Απριλίου και την έκπτωση της ΔΕΗ θα καλυφθεί μέχρι και το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής, και αναδρομικά το ίδιο θα ισχύσει για τους μήνες Ιανουάριο έως Μάρτιο.

enikonomia.gr


Πηγή