Δημοσκόπηση: Νέες υπηρεσίες από τα φαρμακεία ζητούν οι πολίτες

Να διευρυνθεί ο ρόλος των φαρμακοποιών στην παροχή πρώτων βοηθειών, στην εμβολιαστική κάλυψη, στην καθημερινή φαρμακευτική πρακτική, στις συμβουλευτικές υπηρεσίες και στην πρόληψη, ζητούν οι πολίτες. Ταυτόχρονα, ζητούμενο αποτελεί και για τους φαρμακοποιούς η διεύρυνση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, με τη θεσμοθέτησή τους από τη μεριά της πολιτείας.

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από τις δύο πανελλαδικές δημοσκοπήσεις που πραγματοποίησε η εταιρεία Alco για λογαριασμό του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ και παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του 6ου Συνεδρίου του Ομίλου, το οποίο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, την Κυριακή (20/11/2022). Οι δύο ποσοτικές έρευνες ολοκληρώθηκαν εντός του Οκτωβρίου σε δείγμα 400 φαρμακοποιών και 600 πολιτών άνω των 25 ετών, σε όλη την επικράτεια.

Η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες, οι προσωπικές σχέσεις που αναπτύσσουν με τους φαρμακοποιούς της «γειτονιάς» τους και η στάση που κράτησε ο κλάδος των φαρμακείων καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας έχουν αφήσει ένα ουσιαστικό αποτύπωμα στις συνειδήσεις των πολιτών.


cnn.gr