Δημοσκόπηση: Νέες υπηρεσίες από τα φαρμακεία ζητούν οι πολίτες

Να διευρυνθεί ο ρόλος των φαρμακοποιών στην παροχή πρώτων βοηθειών, στην εμβολιαστική κάλυψη, στην καθημερινή φαρμακευτική πρακτική, στις συμβουλευτικές υπηρεσίες και στην πρόληψη, ζητούν οι πολίτες. Ταυτόχρονα, ζητούμενο αποτελεί και για τους φαρμακοποιούς η διεύρυνση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, με τη θεσμοθέτησή τους από τη μεριά της πολιτείας.

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από τις δύο πανελλαδικές δημοσκοπήσεις που πραγματοποίησε η εταιρεία Alco για λογαριασμό του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ και παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του 6ου Συνεδρίου του Ομίλου, το οποίο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, την Κυριακή (20/11/2022). Οι δύο ποσοτικές έρευνες ολοκληρώθηκαν εντός του Οκτωβρίου σε δείγμα 400 φαρμακοποιών και 600 πολιτών άνω των 25 ετών, σε όλη την επικράτεια.

Η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες, οι προσωπικές σχέσεις που αναπτύσσουν με τους φαρμακοποιούς της «γειτονιάς» τους και η στάση που κράτησε ο κλάδος των φαρμακείων καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας έχουν αφήσει ένα ουσιαστικό αποτύπωμα στις συνειδήσεις των πολιτών.


cnn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ