Δημοσκόπηση Metron Analysis για το MEGA: Πρώτη στην πρόθεση ψήφου με 30,5% η ΝΔ – Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

Την κυριαρχία της ΝΔ επιβεβαιώνει η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να καταγράφει σταθερά απώλειες στην τρίτη θέση μετά το ΠΑΣΟΚ που εδραιώνεται δεύτερο.

Το κυβερνών κόμμα καταλαμβάνει 30,5% στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 10,2% και το ΠΑΣΟΚ 12,2%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 9,2%, «Σπαρτιάτες» με 3%, Ελληνική Λύση με 4,6%, Νίκη με 2,7%, Πλεύση Ελευθερίας με 2,7%, ΜέΡΑ25 με 2,2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 9,3 %.

«Αναγνωρίζουν οι πολίτες γιατί είναι όλες οι δημοσκοπικές εταιρείας που βγάζουν αυτό ως συμπέρασμα: ότι γίνεται μια σοβαρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Φαίνεται μια εναλλαγή σε δημοσκοπικό επίπεδο μεταξύ δεύτερου και τρίτου κόμματος. Σημασία έχει και τι αντιπολίτευση κάνει το κάθε κόμμα στην πράξη», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Σε επιχείρηση συσπείρωσης των βουλευτών μετά τη δεύτερη και μεγαλύτερη διάσπαση προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μην ανησυχείτε που είμαστε πλέον 36 βουλευτές μας. Η ηθική μας κοινοβουλευτική παρουσία είναι και θα είναι 47 βουλευτές γιατί αυτό επέλεξε ο ελληνικός λαός. Έχουμε πέσει πολλές φορές όμως να θυμάστε έχουμε σηκωθεί περισσότερες».

Το παρών στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους βουλευτές μπαίνοντας στην αίθουσα της Γερουσίας.

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 38,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12,7% και το ΠΑΣΟΚ 15,3%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 11,5%, Σπαρτιάτες με 3,8%, Ελληνική Λύση με 5,7%, Νίκη με 3,3%, Πλεύση Ελευθερίας με 3,4% και ΜέΡΑ25 με 2,8%.

Αισιοδοξία και υψηλοί στόχοι αλλά όχι πανηγύρια για τις δημοσκοπήσεις ήταν το μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε στο Live News: «Αν συνεχίσουμε με χαμηλούς τόνους στην κοινωνία για να δείξουμε ότι μπροστά σε αυτό που εξελίσσεται υπάρχει ένα κόμμα χρήσιμο και σοβαρό εκτιμώ ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι η ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ».

Σύμφωνα με τα ευρήματα της Metron Analysis για τις εξελίξεις στον χώρο της αντιπολίτευσης το 40% πιστεύει πως θα δυναμώσει το ΠΑΣΟΚ, το 11% πως θα δυναμώσει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 46% εκτιμά πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ μπορούν να αποτελέσουν ισχυρή αντιπολίτευση.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας ΚΚΕ σημείωσε: «Φαίνεται ότι δημιουργείται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και των βασικών κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα και υπάρχει προσέγγιση προς το ΚΚΕ».

Στα «χαρακώματα» ΣΥΡΙΖΑ και «11» ανεξάρτητοι

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε επίθεση στους «11» προς ώρας ανεξάρτητους που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας αιχμές για το ότι δεν τήρησαν τον κώδικα δεοντολογίας και δεν παρέδωσαν τις έδρες του.

«Έχουν ‘πιάσει’ στασίδι στα κανάλια εναντίον των ίδιων των ψηφοφόρων που τους ανέδειξαν βουλευτές, το ότι βάζουν φιλοδοξία πάνω από κοινωνία αυτά τα γνωρίζει καλά ο ελληνικός λαός και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρόκειται να τους τα συγχωρήσει».

«Δεν θα μπούμε σε λογική τοξικής αντιπαράθεσης με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης αυτός ο οποίος πέταξε στο καλάθι των αχρήστων το καταστατικό του κόμματος», σχολίασε ο Αλέξης Χαρίτσης, ανεξάρτητος βουλευτής.

Παρούσα στις πολιτικές μάχες που είναι μπροστά δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Η Έφη Αχτσιόγλου,  ανεξάρτητη βουλευτής δήλωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ από την στιγμή της εκλογής της νέας ηγεσίας και τον τρόπου που κινήθηκε μετά έχει εισέλθει σε μια φάση πλήρους πυρηνικής ολοκληρωτικής μετάλλαξης. Έκανα μια επιλογή να μην έχω πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη νέα κ.ο. αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαι εκεί».

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας – Θετική Φωνή στο Μοναστηράκι στέλνοντας μήνυμα για την εξάλειψη του στίγματος.


Πηγή