Δημοσιοποίηση μόνο των στοιχείων της εταιρείας «franchise» που αισχροκερδεί διευκρίνισε ο Γεωργιάδης

Μόνον η επωνυμία του καταστήματος franchise που αισχροκερδεί και όχι τα υπόλοιπα καταστήματα μιας επιχείρησης θα δημοσιοποιούνται σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

«Θα δώσω αυτή την κατεύθυνση, ώστε στα δελτία Τύπου που θα εκδίδει το υπουργείο με την δημοσιοποίηση των στοιχείων των εταιριών που παρανομούν θα κατονομάζεται το συγκεκριμένο κατάστημα “franchise” που παραβαίνει το πλαφόν κέρδους του 3% ώστε να μην υφίστανται βλάβη τα υπόλοιπα καταστήματα “franchise” που εφαρμόζουν το νόμο», διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης αναπτύσσοντας στη Βουλή τη σχετική ρύθμιση για την δημοσιοποίηση της εμπορικής επωνυμίας επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα περιστολής φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.

Επίσης έως τις 30/06 που είναι η χρονική ισχύς της υπουργικής ρύθμισης, για τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις απαγορεύεται η αποκόμιση μεικτού κέρδους από την πώληση γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, ιδίως πρώτων υλών για την παραγωγή λιπασμάτων, ζωοτροφών, ωμών δημητριακών παντός είδους, αλεύρων, ηλίανθου και φυτικών ελαίων, όταν περιθώριο μεικτού κέρδους ανά μονάδα υπερβαίνει το αντίστοιχο περιθώριο μεικτού κέρδους ανά μονάδα προ της 01/09/2021.


cnn.gr