Διάστημα: Προσδέθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το διαστημόπλοιο της SPACE-X

Ανάμεσά τους μία γυναίκα και ένας άντρας από τη Σαουδική Αραβία που έκαναν περήφανη τη χώρα της Αραβικής Χερσονήσου.

Η αποστολή Ax-2 έχει κυβερνήτη την Πέγκι Γουίτσον, την Αμερικανή αστροναύτη που έχει βρεθεί άλλες τρεις φορές στον Διεθνή Σταθμό. Η επιστήμονας, Ραγιάνα Μπαρνάουι, είναι η πρώτη γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία που ταξιδεύει στο διάστημα.

«Γεια σας, από το διάστημα. Είναι εκπληκτικό να βλέπεις τη Γη από αυτή την κάψουλα. Νιώθουμε εδώ τη μικροβαρύτητα χάρη στο βασίλειό μας της Σαουδικής Αραβίας και τους ηγέτες, τον βασιλιά Σαλμάν και τον οραματιστή διάδοχο του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για την υποστήριξή τους σε αυτήν την αποστολή».

Μαζί της, ένας Σαουδάραβας πιλότος μαχητικών αεροσκαφών, ο Άλι Αλ Κάρνι.

«Αυτή η στιγμή είναι ιστορική, όχι μόνο για μένα, αλλά για κάθε Σαουδάραβα. Και δεν θα μπορούσα να το κάνω χωρίς την υποστήριξη, την αγάπη, την εμπιστοσύνη από όλους εσάς».

Πανηγυρίζει η Σαουδική Αραβία

Όπως είναι φυσικό, η Σαουδική Αραβία πανηγυρίζει επειδή βλέπει δύο δικά της παιδιά να ταξιδεύουν στο διάστημα, ιδιαιτέρως οι γυναίκες.

«Ως γυναίκα και υπήκοος της Σ. Αραβίας, είμαι εξαιρετικά υπερήφανη και πολύ χαρούμενη σήμερα, είναι ένα ιστορικό γεγονός και είμαστε όλοι πραγματικά ενθουσιασμένοι που οι αστροναύτες πάνε για πρώτη φορά στον ΔΔΣ, είναι πραγματικά τιμή να είσαι Σαουδάραβας και γυναίκα σε αυτή την εποχή».

Το τέταρτο μέλος της πτήσης είναι ο Αμερικανός επιχειρηματίας Τζον Σόφνερ.

Η αποστολή Ax-2 είναι η δεύτερη πλήρως ιδιωτική στον Διαστημικό Σταθμό και για 10 ημέρες θα κάνουν πάνω από 20 επιστημονικά πειράματα.

Στον Διαστημικό Σταθμό βρίσκονται ήδη τρεις Ρώσοι, τρεις Αμερικανοί και ένας αστροναύτης από τα ΗΑΕ.


Πηγή