Δέκα πράγματα που πρέπει να κάνετε στη ζωή σας σύμφωνα με τους ψυχολόγους

Σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς που έχουν γίνει από τους επιστήμονες, ένας άνθρωπος που ζει κατά μέσον όρο 75 χρόνια, κυρίως εργάζεται, κοιμάται και μένει κολλημένος στην κίνηση, ενώ περνάει πραγματικά καλά μονάχα 130 ημέρες σε όλη του τη ζωή.

Για το λόγο αυτό, μας προτείνουν 10 πράγματα τα οποία πρέπει να κάνουμε στη ζωή μας ώστε αυτές οι 130 αυτές ημέρες να γίνουν ακόμη πιο χαρούμενες και ουσιαστικές:

1. Tαξιδέψτε όσο περισσότερο μπορείτε: o κάθε προορισμός θα έχει να σας προσφέρει κάτι διαφορετικό. Επίσης μη διστάσετε να πραγματοποιήσετε ταξίδια μόνοι σας. Ένας μοναχικός ταξιδιώτης βιώνει διαφορετικά τη διαδρομή και κάνει περισσότερες γνωριμίες από κάποιον που συνοδεύεται. Τέλος, επιλέξτε ευφάνταστους προορισμούς. Θα σας αποζημιώσουν.

2. Δοκιμάστε να κάνετε μια ακραία αθλητική δραστηριότητα όπως το bungee jumping, το παρά πέντε ή η πτώση με αλεξίπτωτο. Θα καταπολεμήσετε τους φόβους σου, θα αποκτήσετε μια μοναδική εμπειρία και θα νιώσετε τι σημαίνει η έκρηξη της αδρεναλίνης στον οργανισμό σας. Επίσης θα έχετε να το διηγείστε για πάντα.

3. Κάντε ανάλυση του DNA σας και βρείτε την καταγωγή σας, τη διαδρομή της γενιάς σας, από πόσα μέρη μπορεί να κατάγονται οι πρόγονοί σας και ανακαλύψτε πιθανούς συγγενείς σου που δεν τους γνωρίζατε. Πλέον σαν διαδικασία είναι οικονομικά προσιτή, εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική. Τα αποτελέσματα μπορεί να σας εκπλήξουν και να επηρεάσουν την άποψή σας για τον εαυτό σας αλλά και για τους άλλους λαούς θετικά.

4. Φάτε σε ένα εστιατόριο που έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin. Μπορεί η γεύση μας να χρειάζεται εκπαίδευση και να πρέπει να διαβαθμίζουμε σιγά σιγά την ποιότητα του φαγητού που τρώμε, αλλά αν δεν έχευρ αυτή τη διάθεση στη ζωή σας, δηλαδή να επενδύετε σταδιακά στο καλό φαγητό, κάντε τουλάχιστον την υπέρβαση και δοκιμάστε κάτι πολύ ανώτερο ικανοποιώντας έτσι τον ουρανίσκο σας.

5. Γίνετε δωρητής οργάνων ώστε μετά το θάνατό σας να μπορέσουν να σωθούν άνθρωποι που το έχουν ανάγκη, ενώ όσο ζείτε γίνετε εθελοντής αιμοδότης, ή δότης μυελού των οστών. Θα εντυπωσιαστείτε με το πόσο καλό θα κάνει στην ψυχή σας το να προσφέρετε στους συνανθρώπους σας ζωή, είναι ότι πιο ανεκτίμητο.

6. Βρείτε ένα νεότερο άτομο που θα γίνετε ο μέντοράς του: μπορεί να είναι ο συνάδελφος που κάνει πρακτική στη σχολή ή κάποιο ανήψι σας. Με το να συμβουλεύετε έναν άνθρωπο που είναι μικρότερος σε ηλικία από εσάς θα δειτε πως είναι να γίνεστε ο ίδιος role model στη ζωή και θα χαίρεστε να απαντάτε σε ερωτήσεις, να λύνετε απορίες, να εμπνέετε και να καθοδηγείτε.

7. Αγοράστε κάτι που επιθυμείτε πραγματικά πολύ ακόμη κι αν είναι εξαιρετικά ακριβό για το βαλάντιό σας. Μπορεί αυτό να είναι ένα αυτοκίνητο, ένα ρολόι, μια μηχανή ή ένα τζετ σκι, δεν έχει σημασία τι, αλλά πόσο το θέλετε. Η ζωή είναι μικρή αποκτήστε το και προσπαθήστε να το χαρείτε όσο μπορείτε περισσότερο.

8. Δοκιμάστε όσα περισσότερα μπορείτε στο σεξ και μην στερείτε στον εαυτό σας την απόλαυση των αισθήσεων και του οργασμού. Κάντε από one night stand μέχρι έρωτα, είναι διαφορετικά πράγματα και θα το καταλάβετε μονάχα εάν τα γευτείτε. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε διαφορετικά πράγματα στη σεξουαλική σας ζωή και κάντε την κρεβατοκάμαρά σας το προσωπικό σας απελευθερωτικό καταφύγιο.

9. Κάντε ερωτική εξομολόγηση στον άνθρωπο που θα αγαπήσεις πραγματικά. Μην καταπιέζετε τα συναισθήματά σας και μην τα κρατάτε για εσάς. Επίσης μη διστάσετε να πείτε στους γονείς σας ότι τους αγαπάτε. Μην το καθυστερείτε, μπορεί όταν θα θέλετε να τους το πείτε να είναι πλέον πολύ αργά.

10. Κάντε φιλανθρωπίες. Χωρίς να το ξέρει κανείς εκτός από εσάς και εκείνους που θα τις δεχθούν. Είναι βάλσαμο για την ψυχή και θα νιώσετε πιο πλήρεις από ποτέ. Το σύμπαν ακούει και βλέπει να το θυμάστε αυτό. Ότι δίνετε θα επιστρέψει σε εσάς πολλαπλάσιο.


Πηγή