Είτε το λέτε κορμό σοκολάτας ή μωσαϊκό, η συγκεκριμένη συνταγή απογειώνει το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων.
Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
125 γραμμάρια μαργαρίνη
1 κούπα πλήρες γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
3 κ.τ.σ. κονιάκ
5 κ.τ.σ. κακάο
1 χούφτα τριμμένα φουντούκια καβουρδισμένα
(βύσσινα κομπόστα – προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τη μαργαρίνη, το γάλα και τη ζάχαρη.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη, βάλτε το κακάο. Ανακατέψτε καλά και μόλις λιώσει αποσύρετε από το μάτι της κουζίνας.
Στη συνέχεια αφού κρυώσει, ρίξτε το κονιάκ και ανακατέψτε.
Προσθέστε τα τριμμένα φουντούκια και τα μπισκότα που τα χονδρό-τρίψετε. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι. (εδώ αν θέλετε μπορείτε να βάλετε τα βύσσινα-κομπόστα).
Κόψτε ένα γενναιόδωρο κομμάτι λαδόκολλα, βάλτε το μείγμα και με τα χέρια σας δώστε το σχήμα κορμού – σαλαμιού.
Όπως είναι κλειστό, βάλτε το στην κατάψυξη για να παγώσει καλά.
Εν τω μεταξύ έχετε θρυμματίσει τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ.
Μετά από μία ώρα περίπου, βγάλτε το και απολαύστε το.
Πηγή