Πεντανόστιμη και χορταστική!
Υλικά:
500 γρ. φιογκάκια
250 γρ. ντοματίνια
1 πιπεριά
1 αγγούρι
1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι
1/2 κούπα ελιές σε ροδέλες
130 γρ. τυρί φέτα
Για το dressing
Χυμό από 2 λεμόνια
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα φιογκάκια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Σουρώνουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Παράλληλα προετοιμάζουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια, και σε μικρά καρέ το αγγούρι και την πιπεριά. Κόβουμε σε λεπτές το κρεμμύδι.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα λαχανικά μαζί με τις ελιές.
Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Περιχύνουμε τα λαχανικά μας με το dressing.
Αφού κρυώσουν ελαφρώς τα ζυμαρικά μας τα αδειάζουμε στο μπολ με τα λαχανικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο πιάτο σερβιρίσματος.
Σερβίρουμε τη σαλάτα μας με τυρί φέτα και φρέσκια ρίγανη.
Πηγή