Χοιρινό με μήλα

Αυτές τις γιορτές αναδείξτε τις μαγειρικές σας ικανότητες κι εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας, προσφέροντας τους ένα πλούσιο εορταστικό γεύμα.

Υλικά (για 4 άτομα):

½ κιλό χοιρινό καρέ
2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό μήλου
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ανοίγετε το καρέ χοιρινού σε παραλληλόγραμμο σχήμα. Το αλατοπιπερώνετε και τοποθετείτε τα μήλα κατά μήκος στη μέση. Τυλίγετε το κρέας σε ρολό και το δένετε με σπάγκο ή το κλείνετε με οδοντογλυφίδες. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το ρολό γύρω-γύρω. Μεταφέρετε το ρολό στο φούρνο. Ρίχνετε το χυμό μήλου στο τηγάνι για
να πάρετε τους χυμούς από το σοτάρισμα και μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μικρότερο σκεύος. Ψήνετε το κρέας στο φούρνο και κατά διαστήματα το γυρίζετε και το περιχύνετε με το χυμό μήλου. Όταν βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί σε βάθος, βγάζετε το κρέας από το φούρνο, το αφήνετε λίγο να κρυώσει και το κόβετε σε ροδέλες. Συνοδέψτε το με φέτες ψητού μήλου, πατάτες φούρνου ή άλλα λαχανικά.


Πηγή