Χατζηδάκης: Σενάριο επιστημονικής φαντασίας ότι ο Μητσοτάκης με παρακολουθούσε

«Σενάρια επιστημονικής φαντασίας» χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα που έφεραν να είναι επισυνδεδεμένος από την ΕΥΠ ο Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας πως δεν θέλει να είναι μέρος αυτής της ιλαροτραγωδίας.

«Δεν μπορώ να νομιμοποιήσω με τη στάση μου τις καταγγελίες που είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας να με παρακολουθεί ένας πρωθυπουργός με τον οποίο έχω συμπορευτεί από τα 20», είπε ο υπουργός Εργασίας απαντώντας στην κριτική του Πάνου Σκουρλέτη για την υπόθεση των παρακολουθήσεων και πρόσθεσε: «Ειδικά όταν το τελευταίο δημοσίευμα συνέπεσε με ένα άλλο δημοσίευμα που έλεγε ότι κατάσκοποι παρακολουθούν και διέσωσαν την σύζυγο, τα παιδία και την πεθερά του κ. Πιερρακάκη και ένα άλλο για τις φωτογραφίες του κ. Τσίπρα στο κότερο. Δεν θέλω να είμαι μέρος αυτής της ιλαροτραγωδίας. Η Δικαιοσύνη ερευνά την υπόθεση στο υψηλότατο επίπεδο». Σημείωσε δε, ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη. Υπάρχουν δημοσιεύματα με αναφορές ονομάτων και τίποτα περαιτέρω».

Ο Κωστής Χατζηδάκης στην παρέμβασή του στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για το μίνι ασφαλιστικό, αναφέρθηκε και στην υπόθεση των πλειστηριασμών λέγοντας ότι ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη του 2015 ήταν ο πρώτος νόμος που ήρε την οριζόντια προστασία, καθώς -όπως είπε- από το 100% κάλυψη πέσαμε τότε στο 40%. «Μετά ήρθε ο νόμος του 2017 για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που οδήγησε τον κ. Λαφαζάνη να ανέβει στη σκάλα με τα ΜΑΤ δίπλα», είπε και πρόσθεσε ότι υπήρξε δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι θετικοί όχι μόνο για τις τράπεζες αλλά και για την κοινωνία. «Την περίοδο 2018-19 επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έγιναν ένας και δυο, αλλά 30.000», ανέφερε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τις τράπεζες έχουν γίνει 743.000 ρυθμίσεις δανείων «για να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα».


cnn.gr