Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα

Μια πεντανόστιμη συνταγή από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη.

Υλικά

150 ml σπορέλαιο
300 γρ. σιμιγδάλι
400 γρ. ζάχαρη
600 ml νερό
1 κ.γ κανέλα
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
100 γρ κλασική κουβερτούρα

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν μια βράση.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, ρίχνουμε το σπορέλαιο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Άφου ζεσταθεί το σπορέλαιο, ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να πάρει το χρώμα που επιθυμούμε.

Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά με μια κουτάλα, το καυτό μας σιρόπι στο κατσαρολάκι με το σιμιγδάλι, προσέχοντας πολύ γιατί στην αρχή κάνει έντονους υδρατμούς και έντονο κοχλασμό.

Αφού ρίξουμε όλο το σιρόπι μας στο σιμιγδάλι, συνεχίζουμε να κρατάμε το κατσαρολάκι πάνω στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχόμενα με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να δούμε φουσκάλες κοχλασμού. Έπειτα τραβάμε τον χαλβά από το μάτι, ρίχνουμε μέσα την κανέλα με το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε.

Αμέσως μετά, βάζουμε την μισή ποσότητα από το χαλβά σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ και τον στρώνουμε
ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.

Στον υπόλοιπο χαλβά που έχουμε κρατήσει στο κατσαρολάκι, ρίχνουμε την κουβερτούρα μας, που πριν έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής σοκολατένιος χαλβάς.

Τέλος, αδειάζουμε τον σοκολατένιο χαλβά στη φόρμα, πάνω από τον απλό και τον απλώνουμε με
το κουτάλι μας παντού και ομοιόμορφα.

Αφήνουμε μια ώρα να κρυώσει και σερβίρουμε.

 


Πηγή