Μπουφόν: «Περίμενα κλήση για το Κατάρ, ο Μαντσίνι φέρει ευθύνη για την αποτυχία»

Ο 44χρονος, πια, Τζιανλουίτζι Μπουφόν αποκάλυψε πως είχε στο μυαλό του να επιστρέψει στην εθνική Ιταλίας αν δεχόταν κλήση για το Μουντιάλ του Κατάρ, επιρρίπτοντας μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τον αποκλεισμό στον Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Την ευθύνη στον Ρομπέρτο Μαντσίνι για τον ταπεινωτικό αποκλεισμό της Ιταλίας από δεύτερο σερί Μουντιάλ επέρριψε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ο βετεράνος κίπερ μίλησε στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa» για την αποτυχία των Ατζούρι, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, τις προθέσεις του να είναι μέλος της αποστολής τους στο Κατάρ, παρά τα 44 του χρόνια και της αποχής του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από το 2018.

«Όταν η Σλοβακία μας απέκλεισε στο Μουντιάλ του 2010, καταλάβαινα ότι τα πράγματα αλλάζουν και πως θα έπρεπε να πανηγυρίζαμε και μόνο που είχαμε προκριθεί. Από τότε, συχνά έχουμε ψευδαισθήσεις, στιγμές δόξας όπως το Euro, αλλά δεν έκανα λάθος. Είμαστε μοναδικοί, ξέρουμε πώς να συντασσόμαστε στις δύσκολες στιγμές, αλλά όταν δεν έχουμε ιδιαίτερο κίνητρο, μπορούμε να χάσουμε από τον οποιοδήποτε.

«Ο Μαντσίνι ήταν ο βασικός αρχιτέκτονας της αναγέννησής μας, με την κατάκτηση του Euro. Ωστόσο, φέρει επίσης ευθύνη μετά από τέτοια αποτυχία. Υπήρχαν πολλοί τρόποι για να αποκλειστείς. Κανείς δεν θα έλεγε τίποτα αν αποκλειόμασταν στα πέναλτι από την Πορτογαλία. Αλλά αν χάνεις από τη Βόρεια Μακεδονία, είναι πολύ πιο δύσκολο να ξεκινήσεις πάλι από την αρχή.

«Η αξιοκρατία είναι με το μέρος μου, αλλά δεν νομίζω πως θα με καλούσαν. Έχουν προηγηθεί πράγματα και πρέπει να δείξετε σεβασμό. Δεδομένων των επιλογών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, ήταν το σωστό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

gazzetta.gr


Πηγή