Μπερτομέου: «Δύσκολο να επιστρέψουν οι ομάδες της Ρωσίας»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου απλώς υπογράμμισε το αυτονόητο: Υπό τις παρούσες συνθήκες πως είναι δυνατό να παίξουν στην Euroleague οι ομάδες της Ρωσίας;

Σε συνέντευξή του στο Max Bet Radio o Τζόρντι Μπερτομέου υπογράμμισε ότι με τις παρούσες συνθήκες δεν είναι ευνοϊκή η κατάσταση για επιστροφή των ρωσικών ομάδων.

Ο Μπερτομέου αναλύοντας την κατάσταση τόνισε ότι βλέπει «πολύ δύσκολη την επιστροφή των ομάδων της Ρωσίας με τις παρούσες συνθήκες». Και είπε ακόμα ότι πιθανότατα η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει μετά το φάιναλ φορ του Βελιγραδίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Καταλανού CEO της Euroleague:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το πως έχει κυλήσει η σεζόν μέχρι τώρα. Δυστυχώς, είχαμε ξανά κάποια προβλήματα εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Για το αν και πότε και αν θα επιστρέψουν οι ρωσικές ομάδες στις διοργανώσεις: «Είναι νωρίς να πούμε κάτι για το συγκεκριμένο θέμα, θα πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Είναι πιθανό να ξεκαθαρίσει μετά το φάιναλ φορ. Θα δούμε πως θα είναι οι συνθήκες τότε. Εάν παραμείνει η κατάσταση όπως είναι τώρα, το βλέπω πολύ δύσκολο να επιστρέψουν οι ρωσικές ομάδες. Τότε θα χρειαστεί να προτείνουμε κάποια πράγματα στις ομάδες».

Για το πως αξιολογεί το Eurocup και πόσες ομάδες θα προκριθούν στην Ευρωλίγκα: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη διοργάνωση. Έχει δείξει υψηλή ποιότητα, αλλά μία μόνο χρονιά δεν αρκεί για να αξιολογηθεί. Αυτή είναι η πρώτη χρονιά με το συγκεκριμένο format. Ο κάτοχος θα παίξει σίγουρα στην Ευρωλίγκα. Θα έπαιζε και η φιναλίστ, αλλά η Μονακό εξασφάλισε την παρουσία της στα playoffs και έτσι δεν γίνεται».

Παρεμπιπτόντως μπορούμε να θυμηθούμε και τις δηλώσεις του προέδρου της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν σχετικά με το θέμα.


Πηγή