Μπαπέ – Παρί Σεν Ζερμέν: «Όπλο» για την ανανέωση το νέο FFP της UEFA

Η Παρί Σεν Ζερμέν φέρεται να κάνει την ανατροπή πείθοντας τον Κιλιάν Μπαπέ να υπογράψει νέο συμβόλαιο, εξέλιξη που σύμφωνα με την «Equipe» οφείλεται στις αλλαγές της UEFA στο μοντέλο της οικονομικής επιτήρησης και την κατάργηση του Financial Fair Play.

Τα γαλλικά ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες κάνουν λόγο για ανατροπή στην υπόθεση του Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος φέρεται να συμφώνησε με την Παρί Σεν Ζερμέν για την ανανέωση του συμβολαίου του και αναμένεται να υπογράψει μέσα στον επόμενο Μάιο. Μπορεί η εξέλιξη αυτή προς το παρόν να παραμένει στη σφαίρα των σεναρίων γύρω από το όνομα του Γάλλου επιθετικού, ωστόσο, υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις πως ο παριζιάνικος σύλλογος βρήκε νέο «όπλο» για να αυξήσει την προσφορά του και να δελεάσει έτσι τον 23χρονο σταρ που εδώ και καιρό φερόταν να έχει «κλείσει» στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Σύμφωνα με την «Equipe», αυτό είναι το νέο μοντέλο οικονομικής επιτήρησης που λανσάρει η UEFA. Πρόκειται για την αντικατάσταση του Financial Fair Play με πλαφόν στα έξοδα για μισθούς στο 70% των συνολικών εσόδων για κάθε σύλλογο. Ένα μέτρο που όπως είχε επισημανθεί από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσής του, έρχεται για να κάνει ακόμη πιο εύκολη τη ζωή των μεγάλων συλλόγων στις μεταγραφικές τους κινήσεις και τα ποσά που διαθέτουν για μισθούς και μπάτζετ, από τη στιγμή που οι περισσότεροι συγκεντρώνουν πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως.

Έτσι, οι νέες ρυθμίσεις της UEFA, οι οποίες αναμένεται να επισημοποιηθούν την Πέμπτη (7/4) από την εκτελεστική επιτροπή της, λειτουργούν ως «σύμμαχος» της Παρί Σεν Ζερμέν στην υπόθεση του Κιλιάν Μπαπέ, ειδικά από τη στιγμή που το 70% πρόκειται να ισχύσει από το 2025. Θα προηγηθεί μια μεταβατική τριετία για τους συλλόγους όπου το όριο θα τεθεί στο 90% το 2023 και το 80% το 2024.

Με βάση, λοιπόν, τη συμφέρουσα οικονομική συγκυρία, η Παρί μπορεί να προσφέρει στον Κιλιάν Μπαπέ μια εξαιρετικά βελτιωμένη πρόταση για διετές συμβόλαιο χωρίς να απειληθεί με κυρώσεις όπως στο παρελθόν και παράλληλα να διατηρήσει στα ίδια επίπεδα τους μισθούς των Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ. Σημειώνεται ότι ο Μπαπέ λαμβάνει 26,4 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο βάσει του τρέχοντος συμβολαίου του που εκπνέεει στο τέλος της σεζόν, συνεπώς η νέα πρόταση της Παρί που φέρεται να δέχθηκε ο Γάλλος σταρ είναι εντυπωσιακά αυξημένη.

Όπως τονίζει και το γαλλικό δημοσίευμα, πάντως, ακόμα και αυτό το «όπλο» που πρόσθεσαν οι Παριζιάνοι στη φαρέτρα τους ίσως ν μην είναι αρκετό για να κρατήσει τον Μπαπέ στη γαλλική πρωτεύουσα, καθώς ο ίδιος είχε δηλώσει την πρόθεσή του να παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης ανεξαρτήτως των οικονομικών διαφορών.

gazzetta.gr


Πηγή