Αβραμόπουλος στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ: Κλειδί για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επανένωση της Κύπρου

«Η κρισιμότητα των περιστάσεων δεν αφήνουν περιθώρια για άλλους πειραματισμούς και για οπισθοδρόμηση. Η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ με αυτοπεποίθηση και πατριωτική ευθύνη για να χαράξει μαζί με όλους τους Έλληνες μαζί με κάθε συμπολίτη μας ξεχωριστά ένα μέλλον ευημερίας ανάπτυξης και προόδου, με μία Ελλάδα στην Πρωτοπορία των διεθνών εξελίξεων», δήλωσε ο πρώην επίτροπος Μετανάστευσης από το βήμα του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Την παρέμβαση του κ. Αβραμόπουλου διέτρεξαν έντονες αναφορές για τα ελληνοτουρκικά, καθώς επίσης για το Κυπριακό. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε ότι στο φόντο που δημιουργεί η αφύπνιση του βαθέως κράτους της αναθεωρητικής Τουρκίας: «Ορθά όμως εμείς επιμένουμε σε έναν έντιμο διάλογο, ενώ παράλληλα η χώρα μας, διαθέτοντας ένα από τα πιο αξιόπιστα και αποτελεσματικά αμυντικά συστήματα, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού μπορεί να αισθάνεται ασφαλής».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων Καραμανλή υπογράμμισε, ότι δεν συμμερίζεται την άποψη ,ότι η Ελλάδα απειλείται: «Γιατί όταν απειλείσαι φοβάσαι. Και όταν φοβάσαι ηττάσαι». Υπερθεματίζοντας προς αυτήν την κατεύθυνση ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πρόσθεσε: «ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγγυάται την ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας και παράλληλα με τις διεθνείς του πρωτοβουλίες και επαφές, που με το κύρος του που διαθέτει, ακυρώνει την επιθετικότητα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής».


cnn.gr