Αρνητική απάντηση της Κομισιόν στους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις «διώξεις δημοσιογράφων»

Με απάντησή της η Επίτροπος Věra Jourová, απέρριψε τους ισχυρισμούς των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις διώξεις των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννης Παπαδάκου.

Η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει ερώτηση με την οποία ζητούσε να μάθει αν η Κομισιόν έχει αξιολογήσει τις διώξεις σε Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννη Παπαδάκου ως επιθέσεις κατά της ελευθερίας του Τύπου και αν έχει σκοπό να εκφράσει ανησυχίες για το συμβάν, όπως και για το τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την προστασία της ερευνητικής δημοσιογραφίας. Η απάντηση ήρθε από την Επίτροπο Věra Jourová, και ήταν αρνητική στα όσα ρωτούσαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την απάντηση της Επιτροπού, η Κομισιόν δεν έχει καμία αρμοδιότητα να παρέμβει σε μεμονωμένες ποινικές, αστικές ή διοικητικές υποθέσεις ενώπιον εθνικών δικαστηρίων ή άλλων εθνικών αρχών. Η Επίτροπος ανέφερε ότι η Κομισιόν παρακολουθεί τις εξελίξεις αναφορικά με την πολυφωνία και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στα κράτη μέλη, στο πλαίσιο των ετήσιων εκθέσεων.


cnn.gr