Ακόμη δύο δικαστικοί λειτουργοί απολύθηκαν λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας με απόφαση της Πειθαρχικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των απολυθέντων στους 15 μέχρι στιγμής.
Μεταξύ των τελευταίων που απολύθηκαν είναι και η 54χρονη εισαγγελέας Πρωτοδικών, η απίστευτη περίπτωση της οποίας είχε δει το φως της δημοσιότητας, καθώς όταν υπηρετούσε στην Κέρκυρα, (τώρα είναι στην Αθήνα) είχε 3.010 εκκρεμείς υποθέσεις, ενώ αγνοούνται ακόμη 153 δικογραφίες.
Μάλιστα όταν κλήθηκε από την προϊσταμένη του Πρωτοδικείου να επιστρέψει τις εκκρεμείς υποθέσεις προκειμένου να χρεωθούν σε συνάδελφό της, καθώς υπήρχε κίνδυνος σε ορισμένες εξ αυτών να επέλθει παραγραφή των αδικημάτων, η ίδια αρνήθηκε ότι τις είχε.
Κατόπιν έρευνας, εκ των 3.010 δικογραφιών, οι 1.800 εντοπίστηκαν στο σπίτι της, οι 324 κατασχέθηκαν σε φιλικό της σπίτι, άλλες 626 βρέθηκαν σε άλλο φιλικό της σπίτι και κατασχέθηκαν, ενώ 31 δικογραφίες ήταν ενσωματωμένες μέσα σε άλλες δικογραφίες.
Τώρα, αναζητούνται ακόμη άλλες 153 δικογραφίες.
Σε βάρος της έχει ασκηθεί ήδη ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας και υπεξαίρεση δημοσίων εγγράφων.
Ο εισηγητής -αρεοπαγίτης επισήμανε ότι η ελεγχόμενη εισαγγελέας έχει επιδείξει βαριά αμέλεια, παντελή έλλειψη δικαστικής συνείδησης και πρότεινε την οριστική παύσης της από το εισαγγελικό σώμα.
Από την πλευρά του, ο εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Βασίλης Πλιώτας, τόνισε ότι η συμπεριφορά της εισαγγελέως Πρωτοδικών έχει μοναδικότητα και αποτελεί μια θλιβερή κατάσταση που έθιξε το κύρος της Δικαιοσύνης.
Παράλληλα, εξέφρασε τα ερωτήματα πώς είναι δυνατόν να παρέμεινε στην Κέρκυρα επί 18 ολόκληρα χρόνια (2002 έως 2020), αλλά και γιατί δεν γινόταν ενημέρωση των βιβλίων της γραμματείας για τις καταθέσεις μηνύσεων και άλλων ένδικων μέσων, όπως και την πορεία των υποθέσεων.
Τελικά, η Πειθαρχική Ολομέλεια ομόφωνα την απέλυσε οριστικά, λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας και δεν της έδωσε την δυνατότητα να απασχοληθεί σε άλλη θέση του Δημοσίου τομέα.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά πρόεδρο Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία πριν από 3,5 μήνες είχε βρεθεί και πάλι ενώπιον της Πειθαρχικής Ολομέλειας με το ερώτημα της οριστικής παύσης, λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας, κ.λπ.
Τότε επικαλέστηκε λόγους υγείας του παιδιού της και για το λόγο αυτό της δόθηκε μια ευκαιρία να μηδενίσει τις εκκρεμείς υποθέσεις.
Ωστόσο, παρά τις δεσμεύσεις της, 282 υποθέσεις (ειδικά εργατικών διαφορών), εκκρεμούν, ενώ πρόσφατα, στάλθηκε επιστολή προς την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, για εκκρεμή υπόθεση εδώ και δύο χρόνια, που αφορούσε στην επικοινωνία του διαζευγμένου πατέρα με το παιδί του.
Κατόπιν αυτού ομόφωνα η Πειθαρχική Ολομέλεια την έπαυσε οριστικά και της έδωσε τη δυνατότητα να απασχοληθεί στο Δημόσιο τομέα.
cnn.gr