Ανδρουλάκης για μέτρα ενέργειας: Καταστροφικό ταγκό Μητσοτάκη-Τσίπρα

Τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την ενέργεια σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνοντας ότι δεν αποτελούν μια συνολική απάντηση στο πρόβλημα.

«Οι κύριοι Τσίπρας και Μητσοτάκης κατέστησαν την χώρα πολλαπλά εξαρτώμενη από το εισαγόμενο φυσικό αέριο. Δεν επένδυσαν στο δίκτυο αφήνοντάς το να είναι χαμηλής διασυνδεσιμότητας. Η επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή είναι πολιτική που μπορεί να εφαρμοστεί αύριο το πρωί και επιμερίζει το κόστος αυτής της περιπέτειας και στον καταναλωτή, και στο κράτος και στους μεγάλους παραγωγούς. Όχι να σηκώνει το βάρος ο πολίτης, λίγο το κράτος με την επιδότηση και κάποιοι άλλοι να κερδοσκοπούν. Περιμένω, δε, να δω τι θα φορολογήσει ως υπερκέρδη η κυβέρνηση. Με βάση τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Ενέργειας υπολογίζονται πάνω – κάτω στα τρία δισεκατομμύρια ευρώ. Ποιο ποσό θα φορολογήσει λοιπόν η κυβέρνηση; Για να δούμε και τι θα επιστρέψει στους πολίτες» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης στο δελτίο ειδήσεων του KONTRA CHANNEL χθες, Πέμπτη.

Ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε την επιχειρηματολογία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί παράνομης ρήτρας αναπροσαρμογής, τονίζοντας:«Το χρηματιστήριο ενέργειας είναι νόμος του ΣΥΡΙΖΑ. Τι μεγαλύτερος εμπαιγμός προς τον ελληνικό λαό;».


cnn.gr