Αλέξης Κούγιας: Στην Ελλάδα θα εκτίσει την ποινή του ο πατέρας του 28χρονου που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη

Ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρθηκε στους νεαρούς που με αυταπάρνηση ρίχτηκαν στο να σώσουν τους συνεπιβάτες τους, παραδίδοντας μαθήματα αυταπάρνησης και αλληλεγγύης.

«Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να βρει ένα ένα αυτά τα παιδιά και να τα επιβραβεύσει. Η κυρία Πρόεδρος της Δημποκρατίας στη γιορτή της Δημοκρατίας ή σε μία ειδική τελετή θα πρέπει να απονείμει σε αυτούς τους ήρωες αυτό που τους αξίζει».

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και σε μία μεγάλη επιτυχία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Συγκεκριμένα, ο πατέρας του Νίκου Ναλμπάντη, του 28χρονου που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα, εκτίει την ποινή του στην Τουρκία και ο αρμόδιος υπουργός μεσολάβησε ώστε ο πατέρας να προλάβει την κηδεία του παιδιού του.

Ακόμη, ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνεννόηση με τον Τούρκο ομόλογό του συμφώνησαν να εκτίσει ο πατέρας του 28χρονου την υπόλοιπη ποινή του στην Ελλάδα, το οποίο αναμένεται να επικυρωθεί την Δευτέρα, όταν και θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας.

«Δεν έχουμε ανάγκη από λεφτά, τα παιδιά μας θέλαμε»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA o Αλέξης Κούγιας, οι οικογένειες των θυμάτων δεν επιθυμούν αποζημιώσεις. Το μόνο που ήθελαν είναι τα παιδιά τους πίσω, όμως αυτά δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω…

Ιδιαίτερα, συγκινούν τα λόγια του πατέρα των διδύμων από την Καλαμπάκα:

«Δεν έχω τολμήσει καν να συζητήσω με αυτούς τους ανθρώπους τίποτα. Ακούω κάποιους συναδέλφους μου να βγαίνουν στην τηλεόραση και να λένε για αποζημιώσεις και τίνων θα στραφούν εναντίον για να κερδίσουν χρήματα. Θα σας πω τι μου είπε ο πατέρας των κοριτσιών από την Καλαμπάκα: “Εμείς δεν έχουμε ανάγκη από λεφτά. Τα παιδιά μας θέλαμε”».


Πηγή