Αλέξης Κούγιας: «Δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με το τι μετέφερε το εμπορικό τρένο»

Μία εβδομάδα μετά την τραγωδία στα Τέμπη, οι ευθύνες αλλά και τα αίτια για το δυστύχημα εξακολουθούν να αναζητούνται.

Για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη μίλησε στο «LIVE NEWS» και στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είναι συνήγορος υπεράσπισης σε έντεκα οικογένειες ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Έχω πλέον τη δικογραφία στα χέρια μου από χθες. Από την πρώτη στιγμή, είπα πως πρέπει να ερευνήσουμε σε ποιο συχνότητα σε μετωπικές συγκρούσεις τρένων, έχει προκριθεί έκρηξη και πυρκαγιά. Διαπιστώσαμε και εμείς ό,τι και εσείς. Δεν έχει συμβεί ποτέ σε καμία πυρκαγιά κάτι τέτοιο. Έχουμε μία πρωτοφανή πυρκαγιά μήκους 80 μέτρων όπου πριν από αυτό είχε δημιουργηθεί έκρηξη. Το επιβατικό τρένο δεν μετέφερε τίποτα, όπως διαπιστώθηκε και μένει να δούμε για το εμπορικό τρένο. Δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με το πώς και το που φόρτωσε το εμπορικό τρένο και με τι; Ποιοι ήταν οι ιδιοκτήτες των προϊόντων;», είπε αρχικά.

«Έχοντας τη εμπειρία των Τεμπών που για πρώτη φορά μέχρι τον Άρειο Πάγο εφαρμόστηκε η διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών. Εκεί καταδικάστηκαν όλοι οι υπεύθυνοι. Βεβαίως υπάρχει, η πράξη των σταθμαρχών αλλά πρέπει να δούμε και γιατί συνέβη η έκρηξη. Ζητάμε να διερευνηθεί. Οι δυο εφέτες ανακριτές μπορούν ορίσουν πραγματογνώμονες για το γιατί έγινε η έκρηξη. Τα περισσότερα θύματα έχουν εξαϋλωθεί. Το θέμα αυτό θέλει επιστημονική διερεύνηση», πρόσθεσε.


Πηγή