Αλέξης Γεωργούλης: Επιτυχίες στο σανίδι και απουσίες… στα έδρανα

Την ώρα που ο Αλέξης Γεωργούλης βρίσκεται στον κυκεώνα των καταγγελιών, τις οποίες πάντως ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά, στο μικροσκόπιο έχει μπει και η πολιτική του διαδρομή. Αν και η καριέρα του στην υποκριτική απογειώθηκε με μεγάλες επιτυχίες που τον έκαναν πασίγνωστο, η πολιτική αποδείχθηκε δυσκολότερο πεδίο για τον ίδιο, ο οποίος δέχτηκε κατά καιρούς κριτική τόσο για μάλλον άστοχες δηλώσεις του όσο και για αδικαιολόγητες απουσίες.

«Έγινα ευρωβουλευτής, υπηρετώ αυτή τη θέση αλλά παράλληλα κάνω κι άλλα πράγματα. Είμαι άνθρωπος, δεν είμαι μηχανή».

Από το Πολυτεχνείο στην υποκριτική

Γεννημένος στη Λάρισα το 1974, είναι το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά της νηπιαγωγού μητέρας του και του ελεύθερου επαγγελματία πατέρα του.

Στο Γυμνάσιο θα ασχοληθεί με μαθήματα κιθάρας αλλά και την ελληνορωμαϊκή πάλη με τον προπονητή του μάλιστα να λέει πως το άθλημα έχασε έναν σπουδαίο ταλέντο.

«Ήταν πολύ καλός αθλητής. Είχε πάρει πολλά μετάλλια», είπε ο προπονητής πάλης, Νίκος Καραβέτζας.

Μπαίνει Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης για να σπουδάσει πολιτικός μηχανικός. Ενάμιση χρόνο μετά παίρνει μεταγραφή στο Μετσόβιο στην Αθήνα και πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του στα 22, τα παρατά όλα και αποφασίζει να γίνει ηθοποιός.

Από την ηθοποιία στην πολιτική

Μετά από μια δεκαετία όπου μεσουρανούσε στη μικρή οθόνη με αλλεπάλληλες επιτυχίες, ο Αλέξης Γεωργούλης κάνει και πάλι την ανατροπή και πολιτεύεται.

Στις 10 Απριλίου του ’14 ρίχνεται στην εκλογική μάχη και εκλέγεται σχεδόν ακούραστα δημοτικός σύμβουλος στην πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, την Λάρισα.

«Με ψήφους εκλέχτηκε και νομίζω ότι ήταν και αρκετά μπροστά. Ίσως και από τους πρώτους. Οι καλλιτέχνες και οι άνθρωποι του θεάματος έχουν μια αναγνωσιμότητα μεγαλύτερη», δήλωσε ο πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, Δημήτρης Τάχος.

«Θα πω ότι ήταν και μήλον της έριδος μεταξύ των δύο παρατάξεων που κατέβαιναν αλλά βρήκαμε τη χημεία», είπε ο πρώην δήμαρχος Λάρισας, Κωνσταντίνος Τζανακούλης.

Δεν θα μακροημερεύσει όμως καθώς μετά την έντονη κριτική που του ασκήθηκε γιατί απουσίαζε συνεχώς από τις συνεδριάσεις θα οδηγηθεί τελικά σε αναγκαστική παραίτηση τον Σεπτέμβριο του 17’.

«Απουσίαζε γιατί είχε υποχρεώσεις τότε πολλές. Αμερική, Αγγλία δεν μπορούσε να έρθει. Και όφειλα ως πρόεδρος τότε να κάνω αυτό που προβλέπει ο κανονισμός. Και κάποια στιγμή παρότι μου έστειλε εξώδικο, παραιτήθηκε και ο ίδιος», ανέφερε ο Δημήτρης Τάχος.

Ο Γεωργούλης και 163.000 ψηφοφόροι του

Κι ενώ όλοι πίστευαν πως κάπου εκεί η ενασχόληση του με τα κοινά σταμάτησε… ο Αλέξης Γεωργούλης δύο χρόνια μετά κάνει και πάλι την ανατροπή και ανακοινώνει την υποψηφιότητα του ως ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είμαι ούτε τεχνοκράτης, ούτε πολιτικός αλλά πιστεύω από την εμπειρία μου μπορώ να συμβάλλω στην εξωστρέφεια της χώρας μου».

163.000 Ελληνίδες και Έλληνες με την ψήφο τους θα στείλουν τον Αλέξη Γεωργούλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον ίδιο να δείχνει να το απολαμβάνει με το καλημέρα.

Μετακομίζει στις Βρυξέλλες αλλά την γενέτειρα του δεν την εγκατέλειψε ποτέ. Εκεί άλλωστε είχε ανοίξει μαγαζί με ρούχα, εκεί πέρασε την περίοδο της καραντίνας ενώ συμμετείχε σε διάφορες εκστρατείες για την προώθηση της θεσσαλικής πόλης.

«Χαίρομαι που με έχουν βάλει ως ambassador γιατί ως ευρωβουλευτής μπορώ να συμβάλλω».

Ο μισθός των 25.000 και οι εκπομπές

Η πολιτική όμως φαίνεται πως δεν τον απέτρεψε από το να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στον χώρο της τηλεόρασης.

Τον Ιανουάριο του 20’, ο Αλέξης Γεωργούλης θα δεχτεί δριμύτατη κριτική γιατί παράλληλα με την ιδιότητα του ως ευρωβουλευτής ανακοινώνει και τη συμμετοχή του σε γνωστό talent show.

«Όσο και να χτυπάνε εμένα, δεν θα χτυπήσουν το έργο που θέλω να κάνω μέσα σε αυτήν την πενταετία».

Δεν πτοείται από την έντονη κριτική ούτε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους όταν ανέλαβε την παρουσίαση τηλεπαιχνιδιού.

Θα απασχολήσει και πάλι τη δημόσια συζήτηση με τη δήλωση του ότι «ο ευρωβουλευτής παίρνει μισθό 25.000 ευρώ», μια δήλωση που διευκρίνισε πως παρερμηνεύτηκε.

Πίσω στις Βρυξέλλες, ο ίδιος προσπαθούσε ενίοτε με δυσνόητο τρόπο να αφήσει το στίγμα της παρουσίας του και να περάσει τα δικά του μηνύματα. Κάτι που προκαλούσε σκωπτικά σχόλια εντός συνόρων.

Τον Νοέμβριο του 2022, εξέφρασε την επιθυμία του να διεκδικήσει μια νέα θητεία στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Πέντε μήνες μετά όμως θα ακούσει από τα χείλη της Ρομπέρτα Μέτσολα πως οι βελγικές αρχές ζητούν την άρση ασυλίας του.

«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη».

Στα 49 του λοιπόν, ζητά ο ίδιος την άρση ασυλίας του καθώς καλείται να αντιμετωπίσει τις βαρύτατες καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική και σωματική κακοποίηση.


Πηγή