Ακίνητα: Σε ρόλο μεσίτη οι τράπεζες και τα funds

Σε μεσίτες ακινήτων μετατρέπονται οι τράπεζες και τα funds.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή” η νέα δραστηριότητα των ελληνικών τραπεζών είναι οι πωλήσεις και οι ενοικιάσεις ακινήτων που έχουν περιέλθει στην κυριότητά τους. Η διάθεσή τους γίνεται μέσω ιστοσελίδων που έχουν δημιουργήσει και στις οποίες «ανεβάζουν» ιδιόκτητα ακίνητα που έχουν αποκτήσει μέσω πλειστηριασμών ή προβάλλουν ακίνητα που πρόκειται να βγουν στον πλειστηριασμό με πρωτοβουλία της τράπεζας.

Tα κόκκινα δάνεια

Αξιοσημείωτο είναι δε πως  εκτός από τις πλατφόρμες που ανήκουν αμιγώς σε τράπεζες, σημαντικός αριθμός ακινήτων διατίθεται μέσα από τις ιστοσελίδες που έχουν αναπτύξει τα funds τα οποία έχουν αγοράσει κόκκινα δάνεια

Μεταξύ αυτών είναι η realestateintrum. gr που έχει αναπτύξει η Intrum και η altamiraproperties.gr που έχει αναπτύξει η dovalue, μέσω των οποίων διατίθενται είτε τα ακίνητα που έχουν περιέλθει στην κυριότητά τους μέσω πλειστηριασμών είτε προβάλλονται τα ακίνητα που είναι προγραμματισμένα να βγουν σε πλειστηριασμό από τις εταιρείες διαχείρισης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας eauction.gr. Πρόκειται για περίπου 9.600 ακίνητα που είναι προγραμματισμένα να διατεθούν μέσω της ιστοσελίδας έως και τις αρχές του επόμενου χρόνου.

Συγκεντρωμένη πληροφορία για όλα τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από όλους τους επισπεύδοντες μπορεί κάποιος να βρει στον ιστότοπο www.landea. gr. Στην πληροφόρηση που παρέχει η υπηρεσία είναι τα έγγραφα των πλειστηριασμών σε μορφή απλών αγγελιών, φωτογραφίες κ.ά., ώστε να διευκολύνει την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για την αναζήτηση ακινήτων.

Στις υπηρεσίες που προσφέρει είναι η αναζήτηση με βάση τα κριτήρια (είδος ακινήτου, περιοχή, όροφο, τετραγωνικά μέτρα, τιμή εκκίνησης κ.ά.) που επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος και η καθημερινή ενημέρωση για τα ακίνητα που βγαίνουν στον πλειστηριασμό με βάση τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί ο χρήστης της πλατφόρμας.

 

 

 

 

 


enikonomia.gr