Αγρότες: «Όργωσαν» την πρωτεύουσα και αναχωρήσαν για τα μπλόκα

Μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο, με τα τρακτέρ να παρατάσσονται μπροστά από τη Βουλή και χιλιάδες αγρότες να παραμένουν 19 ολόκληρες ώρες στο Σύνταγμα, αξιώνοντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, το πρωί πήραν το δρόμο της επιστροφής στα μπλόκα.

Η ώρα είναι 11:00 και το κομβόι αναχωρεί. Τελευταία κουβέντα των αγροτών πριν αναχωρήσουν «ο αγώνας μας είναι και δικός σας».

Εντός μίας ώρας, το Σύνταγμα είχε αδειάσει. Οι αγρότες αναχωρούν ακριβώς όπως ήρθαν. Συντεταγμένα και εντυπωσιακά.

Παρά το γεγονός ότι αρκετοί δρόμοι στο κέντρο κλείνουν, ο κόσμος αντιμετωπίζει το μποτιλιάρισμα με συγκαταβατικότητα.

Αμετακίνητη η κυβέρνηση

Με τους αγρότες να διαμηνύουν ότι αναχωρούν αλλά δεν… αποσύρονται, μέσω του MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες παροχές.

«Ξεκαθαρίζουμε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια».

«Η κοινωνία ζητάει να μπορεί να προκόψει στον τόπο της. γιατί η κυβέρνηση δεν της το επιτρέπει. Ούτε στους αγρότες και στην ύπαιθρο ούτε στα νέα παιδιά της χώρας», είπε ο πρόεδρος ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Τα τρακτέρ μπήκαν στο κέντρο της Αθήνας, έφυγαν δυστυχώς δίχως οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να βρουν έναν αξιόπιστο συνομιλητή εκ μέρους της κυβέρνησης, που θα αγκαλιάσει τις αγωνίες τους, όχι επικοινωνιακά αλλά με κάποιες καθαρές απαντήσεις», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της χώρας θα ξεκινήσουν τις συνεδριάσεις στα μπλόκα των περιοχών τους για να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους.

Αγρότες έκλεισαν με τα τρακτέρ το τελωνείο των Ευζώνων

Μπορεί πολλοί αγρότες να μην έχουν επιστρέψει ακόμα στα μπλόκα ωστόσο οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται. Στο τελωνείο των Ευζώνων έχουν αποκλείσει τόσο την είσοδο, όσο και την έξοδο αυτοκινήτων και φορτηγών.

Ο αποκλεισμός είναι συμβολικός και οι αγρότες θα παραμείνουν εκεί τουλάχιστον μέχρι τις 21:00, ενώ δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, σε μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν ήδη ξεκινήσει οι συσκέψεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Συσκέψεις σε άλλα μπλόκα θα γίνουν και αύριο το μεσημέρι, ενώ στα Μάλγαρα δεν αποκλείεται να δούμε τα τρακτέρ να υποχωρούν.


Πηγή