Αυτό είναι το εμβληματικότερο all day στέκι της Ρόδου που μετράει 100 και πλέον χρόνια ιστορίας

Το «Aktaion ClassicAll day bar & restaurant», το εμβληματικότερο all day στέκι της Ρόδου, που μετράει 100 και πλέον χρόνια ιστορίας, σας περιμένει όλες τις ώρες της ημέρας για αξεπέραστες γευστικές εμπειρίες.

Το ιστορικό «Ακταίον», στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στην καρδιά του Μαντρακίου, θεμελιώθηκε επί Οθωμανών ως λέσχη αξιωματικών. Οι Ιταλοί όταν κατέλαβαν τα Δωδεκάνησα, στις 5 Μαΐου 1912, το μετέτρεψαν σε Στρατιωτική και Πολιτική Λέσχη και το μετονόμασαν Circolo d’ Italia. Από το 1912 μέχρι και το 1948, όλες οι κοινωνικές εκδηλώσεις λάμβαναν χώρα στο συγκεκριμένο κτήριο. Αλλά και στη συνέχεια, από την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στη μητέρα Ελλάδα, οι ομιλίες των πολιτικών, πλήθος λογοτεχνικών, αθλητικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, φιλοξενηθήκαν στον ιστορικό χώρο του «Ακταίον». Εκεί φιλοξενήθηκε και η δεξίωση για την Απελευθέρωση της Δωδεκανήσου, στις 8 Μαΐου 1946!

Σήμερα, το «Αktaion Classic» είναι ο απόλυτος προορισμός κι ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία συνάντησης στην πόλη της Ρόδου. «Από τις 17 Απριλίου 1946 που ονομάστηκε “Ακταίον” λειτουργεί ως all day μαγαζί. Φέτος κάναμε ανακαίνιση σεβόμενοι τον κλασικό χαρακτήρα του κτηρίου, και είμαστε ανοιχτά από τις 8 το πρωί και για 17-18 ώρες, χειμώνα-καλοκαίρι, προσφέροντας στους πελάτες μας… τα πάντα! Μάλιστα, τελευταία έχουμε δημιουργήσει παιδότοπο για να απασχολούνται οι μικροί μας φίλοι αλλά και stage, όπου γίνονται live εμφανίσεις καλλιτεχνών» αναφέρει ο υπεύθυνος του καταστήματος Μιχάλης Ίσκας, ο οποίος είναι η ψυχή του μαγαζιού. Σύμφωνα με τον ίδιον, το μυστικό επιτυχίας του «Αktaion Classic» είναι η αγάπη που δίνουν στους πελάτες τους, μέσα από τις υπηρεσίες που τους προσφέρουν!

Πηγή έμπνευσής τους, αλλά και βάση για κάθε δημιουργία τους, αποτελεί ό,τι πιο εκλεκτό παράγει τούτος ο τόπος: κρέατα, ψάρια, πάντα εποχικά και άριστης ποιότητας, καθώς το μενού του «Αktaion Classic» είναι βασισμένο στη μεσογειακή κουζίνα, με πιάτα από την Ιταλία και την Ελλάδα, με ασυναγώνιστα πρωινά, brunch και signature burgers.

«Δίνουμε έμφαση στο ψάρι και στο κρέας και από τα πιο ωραία μας πιάτα είναι αυτά που περιλαμβάνουν πάστα και ριζότο» μας λέει ο σεφ Κωνσταντίνος Χαλιμούρδας, ο οποίος έχει θέσει τον πήχη ψηλά, ευελπιστώντας να μεταδώσει τη βαθιά αγάπη του για το καλό φαγητό και στους πελάτες του μαγαζιού. «Ο κατάλογος είναι δομημένος σε διάφορες κατηγορίες και σίγουρα υπάρχει μεγάλη ποικιλία από brunch επιλογές. Στα bestseller μας περιλαμβάνονται τα αυγά Benedict, το Croque Madame, το Acovado toast, το French toast. Στα κυρίως ξεχωρίζω, από τα ζυμαρικά την Καρμπονάρα που γίνεται με τα καλύτερα υλικά: με παρμεζάνα ωρίμανσης 36 μηνών, πεκορίνο ρομάνα και γκουαντσιάλε, όλα από την Ιταλία. Στα κρέατα, υπέροχο πιάτο είναι το Vitello tonnato, αλλά και το μοσχαρίσιο φιλέτο Black agnus και οι tomahawk μπριζόλες, όλα τοπικών παραγωγών.  Σε ψάρι χρησιμοποιούμε σολωμό, τσιπούρες και λαβράκια, όλα φρέσκα» μας λέει ο πολλά υποσχόμενος σεφ, αποδεικνύοντας με τις επιλογές του την «εμμονή» τους να αναδεικνύουν την ποιοτική πρώτη ύλη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τόσο ο υπεύθυνος Μιχάλης Ίσκας όσο και ο σεφ Κώστας Χαλιμούρδας έχουν δώσει μεγάλη έμφαση στο inclusivity. Στο «Αktaion Classic» μπορεί να βρει πολλές επιλογές και ο vegetarian και ο vegan πελάτης.

«Έχουμε ειδική κατηγορία με vegan τυριά, burger, μπιφτέκια, πίτσες, σαλάτες και vegan, αλλά sugar free γλυκά» προσθέτει ο σεφ.

Οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι του «Ακταίον Classic», ατμοσφαιρικοί και αντάξιοι του λαμπρού παρελθόντος του, είναι πάντοτε γεμάτοι με ικανοποιημένους πελάτες, Έλληνες και ξένους, που απολαμβάνουν είτε το πρωινό ή το brunch τους, είτε το φαγητό τους, είτε το ποτό τους, μιας και το «Ακταίον Classic» αποτελεί ιδανικό προορισμό για ένα δροσιστικό cocktail, στο χώρο της βεράντας, με την καθηλωτική θέα στην καρδιά της πόλης!