Υλικά
350 γρ. κιμάς κοτόπουλου
80 γρ. ψωμί του τοστ
1 τμχ. αυγό (μικρό)
1 τμχ. κρεμμύδι (μικρό)
½ σκ. σκόρδο
1 τμχ. κύβο κοτόπουλου
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.σ. δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι που καίει βάζουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το κρεμμύδι.
Προθερμαίνουμε το air fryer στους 200 °C
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε, το περιεχόμενο του τηγανιού, το ψωμί κομμένο σε τετραγωνάκια, το μαϊντανό, τον δυόσμο, την πάπρικα, τον κύβο και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ψίχουλα όχι πάστα.
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα μείγμα από το μπλέντερ μαζί με τον κιμά, το ελαιόλαδο, το αυγό και αλατοπιπερώνουμε. Προσέχουμε με το αλάτι λόγο του κύβου.
Στη συνέχεια πλάθουμε σε μπιφτέκια, ίδιου μεγέθους. Σε αυτή την ποσότητα βγήκαν 5 μπιφτέκια των 100 γραμμαρίων.
Τα βάζουμε στον κάδο αφού πρώτα τον έχουμε ψεκάσει με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 5 λεπτά στους 200 °C.
Τα γυρνάμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 5 λεπτά πάλι στους 200 °C
Αν έχουμε θερμόμετρο κοιτάμε το εσωτερικό από τα μπιφτέκια μας να έχει φτάσει τους 74 °C
Σερβίρουμε με ψητό κουνουπίδι.
Πηγή