Αχτσιόγλου: Οι Έλληνες πληρώνουν πολλαπλάσιες αυξήσεις σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους

«Η κυβέρνηση δεν έχει θέσει πλαφόν στη χονδρική και τη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, όπως ζητάμε ήδη από το Σεπτέμβριο του 2021. Μόνο μέσα από μίας τέτοιας ποιότητας παρέμβαση θα μπορούσαν να μειωθούν σοβαρά οι λογαριασμοί για τους καταναλωτές», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο OPEN.

«Αποδείχτηκε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ουσιώδης ελάφρυνση με την πολιτική των επιδοτήσεων που τελικά ταΐζει τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων παραγωγής ενέργειας», σημείωσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν χτυπά την αισχροκέρδεια, δεν κόβει τα υπερκέρδη ούτε φορολογεί όσα άφησε να σωρευτούν επί μήνες, ώστε να επιστρέψουν στους πολίτες».

Η βουλεύτρια Επικρατείας υπογράμμισε ότι «το πλαφόν στην τιμή δεν θα είχε αποτύπωμα στα δημόσια οικονομικά, αλλά θα είχε αποτύπωμα στα κέρδη των εταιρειών» κι επισήμανε πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον τρόπο που εφαρμόζει τη ρήτρα αναπροσαρμογής έχει οδηγήσει σε σώρευση υπερκερδών. Μεταφέρει το 99% των διακυμάνσεων των τιμών στην τσέπη του καταναλωτή και η επιχείρηση δεν έχει κανένα κόστος και ρίσκο».


cnn.gr