Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση επιδοτεί με χρήματα των πολιτών την αισχροκέρδεια

«Η εκρηκτική ακρίβεια στην ενέργεια εκδηλώθηκε στη χώρα μας ήδη από τα τέλη του καλοκαιριού, με ρεκόρ στη χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος πολύ πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο Kontra Channel.

«Στην Ελλάδα λειτουργεί ένα καρτέλ παραγωγών ενέργειας το οποίο αισχροκερδεί κι ο κ. Μητσοτάκης αντί να το χτυπήσει στη ρίζα του- με ελέγχους στην αγορά, με πλαφόν στις τιμές της χονδρικής και της λιανικής, με πλαφόν στα κέρδη και φορολόγηση των υπερκερδών που έχουν σημειωθεί- το παρακολουθεί κι αναρωτιέται αν υπάρχει αισχροκέρδεια», πρόσθεσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

«Η κυβέρνηση επιδοτεί την αισχροκέρδεια, έτσι οι πολίτες την πληρώνουν κι από την τσέπη τους και διά του κρατικού προϋπολογισμού», σημείωσε η και βουλεύτρια Επικρατείας, υπογραμμίζοντας πως «η ενεργειακή πολιτική του κ. Μητσοτάκη βάθυνε το πρόβλημα, γιατί επέλεξε να προσδέσει το ενεργειακό μείγμα της χώρας στο φυσικό αέριο, να προχωρήσει σε βίαιη και χωρίς εθνικό σχεδιασμό απολιγνιτοποίηση, να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ όπως μεθόδευε ήδη από το 2019».


cnn.gr