Ζαχαράκη: Στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στο Μαρακές

«Παρά τις νέες διεθνείς προκλήσεις, η Ελλάδα κατάφερε να φτάσει τα προ πανδημίας επίπεδα στον τουρισμό, αγγίζοντας τα έσοδα της χρονιάς-ρεκόρ του 2019, καθιστώντας τη χώρα μας πρωταθλήτρια στην παγκόσμια τουριστική ανάκαμψη». Τα παραπάνω τόνισε η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, που εκπροσώπησε τη χώρα μας στην 117η Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, στις 24-25 Νοεμβρίου στο Μαρακές. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα, πέραν την συμμετοχής στο Εκτελεστικό Συμβούλιο, ασκεί και την Προεδρία στην Επιτροπή Ευρώπης του Οργανισμού. 

Η κ. Ζαχαράκη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο παγκοσμίως καινοτόμο πρόγραμμα που εισάγεται από φέτος στα ελληνικά δημοτικά σχολεία και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας. Το πρόγραμμα θα αποτελέσει μάλιστα αναγνωρισμένη βέλτιστη πρακτική για την τουριστική ακαδημία του ΠΟΤ.

Η Υφυπουργός αναφέρθηκε διεξοδικά στο σχέδιο για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού, με έμφαση στη διαφοροποίηση με τις εναλλακτικές και θεματικές μορφές, την εκπαίδευση και την κατάρτιση, τη βιωσιμότητα, την καινοτομία και την ψηφιακή μετάβαση.


cnn.gr