Μπάιντεν: «Συνταρακτικές» οι μαρτυρίες για την επίθεση στο Καπιτώλιο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, χαρακτήρισε «συγκλονιστικές» τις πρόσφατες μαρτυρίες και τα μαγνητοσκοπημένα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τους νομοθέτες που έχουν επιφορτιστεί με την έρευνα για την εισβολή στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου του 2021, μεταξύ των οποίων βρισκόταν κυρίως ένα βίντεο στο οποίο οι επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων ζητούν βοήθεια.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη διάρκεια στάσης που έκανε για παγωτό στο Όρεγκον, όπου συμμετέχει στην προεκλογική εκστρατεία της υποψήφιας των Δημοκρατικών Τίνα Κότεκ για την θέση του κυβερνήτη, ο Μπάιντεν χαρακτήρισε «συνταρακτικό» τον φάκελο που παρουσίασαν τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία ερευνά τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021, όταν υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο για να εμποδίσουν την επικύρωση της εκλογικής νίκης του Δημοκρατικού προέδρου.

«Πιστεύω ότι η μαρτυρία και το βίντεο είναι πραγματικά συγκλονιστικά. Και κάνω κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην κάνω σχόλια και να δω τι συνέβη. Όμως αυτό είναι […] πιστεύω ότι αυτό είναι είναι συγκλονιστικό», δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους.


cnn.gr