Εύκολη συνταγή για το αγαπημένο ιμάμ μπαϊλντί

Υλικά:

8 μελιτζάνες τσακώνικες

250 ml ελαιόλαδο

5 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

30 γρ. πελτέ τομάτας

1/2 φλ. λευκό γλυκό κρασί

6-8 μέτριες ώριμες τομάτες, τριμμένες

λίγο  μαϊντανό, ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένεις πολύ καλά τις μελιτζάνες, κόβεις τα κοτσάνια και στη συνέχεια τις κόβεις στη μέση.

Ρίχνεις 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και βάζεις τις μελιτζάνες 5 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα ενώ τις πιέζεις απαλά.

Τις αφαιρείς και τις τοποθετείς σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίχνεις 1/2 φλ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζεις σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια για 5 περίπου λεπτά. Χαμηλώνεις πολύ τη φωτιά και τα αφήνεις για 15-20 λεπτά ακόμη και προσθέτεις τον πελτέ και το σκόρδο ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.

Σβήνεις με το λευκό, γλυκό κρασί και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί.

Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και απομακρύνεις την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς  και τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί τις μελιτζάνες δίπλα-δίπλα.

Ρίχνεις τη γέμιση σε κάθε μία ξεχωριστά και τις αφήνεις να ψηθούν για 45 περίπου λεπτά.

Αν σου περισσέψει γέμιση μπορείς να την βάλεις στο ταψί γύρω από τις μελιτζάνες.


Πηγή