Δολοφονία Καρολάιν: «Βασανιστικός ο θάνατός της» – Τι κατέθεσε η ιατροδικαστής

Για βασανιστικό θάνατο της Καρολαιν έκανε λόγο η ιατροδικαστής- πραγματογνώμονας Χαρά Σπηλιοπούλου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας στη δίκη με κατηγορούμενο τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Η κ. ιατροδικαστής εκτίμησε πως ο θάνατος της 20χρονης κοπέλας δεν ήταν ακαριαίος και ότι το θύμα, βάσει των ευρημάτων, βρισκόταν σε κατάσταση ύπνου, όταν της επιτέθηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

«Στο υπνοδωμάτιο όπως και στο υπόλοιπο σπίτι επικρατούσε ακαταστασία. Το θύμα βρισκόταν πάνω στο κρεβάτι σε πρηνή θέση. Το πρώτο που επιχειρούμε να δούμε είναι το χρόνο του θανάτου και τον τρόπο, εξετάζοντας εξωτερικά το σώμα. Τα υπόλοιπα ευρήματα προέρχονται από τη νεκροψία που έγινε την επόμενη ημέρα. Το θύμα ήταν με το εσώρουχο, με το κεφάλι σε δυο μαξιλάρια, υπήρχε αίμα και απώλεια ούρων που δικαιολογούνται από τον τρόπο του θανάτου. Γύρισα το πτώμα σε ύπτια θέση για να διαπιστώσω το θάνατο. Στις 10.00 έκανα τη διαπίστωση του θανάτου. Είχα γυρίσει τη σορό και ήταν προφανής ο μηχανισμός του θανάτου. Είχε μαζευτεί αίμα στο πρόσωπο και ήταν πρησμένο. Είχε ασφυκτικές κηλίδες, χαρακτηριστικό εύρημα σε τέτοιους θανάτους. Απαιτεί πίεση και άσκηση δύναμης το πρήξιμο στα χείλη. Δεν γίνεται μόνο με ένα μαξιλάρι. Η εικόνα που έκανα, ήταν ότι κάποιος έβαλε το δεξί του χέρι στο στόμα και ίσως αυτή η εκδορά είχε προκληθεί από νύχι. Δεν υπάρχουν άλλου κακώσεις. Δεν είχε πιάσει κάποιος από το μπράτσο αυτό το άτομο. Θεωρώ, ότι δεν προηγήθηκε πάλη προ του θανάτου. Δεν υπήρχαν αμυντικά σημεία», υποστήριξε η μάρτυρας.


cnn.gr